Căruţaşii, un pericol public pe şoselele oltene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căruţaşii, un pericol public pe şoselele oltene
Căruţaşii, un pericol public pe şoselele oltene

Dacă sunt prinşi în trafic de poliţişti, primesc 60 de lei amendă

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun că o adevărată problemă pentru şoferii aflaţi în trafic sunt căruţaşii. Majoritatea dintre ei nu cunosc nicio regulă de circulaţie şi sunt un pericol pe şosele, sunt de părere rutieriştii. „Pun în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic şi nu au nici cea mai elementară noţiune de circulaţie rutieră“, a spus Florin Cârstea, comisar şef  al Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.

„Le-aş interzice circulaţia pe orice fel de drum“

Conducătorii auto sunt foarte nemulţumiţi de prezenţa căruţaşilor pe străzi. „Eram în intersecţia de la catedrală şi în faţa mea era o căruţă. Am vrut să o depăşesc, iar când am ajuns paralel cu ea căruţaşul a făcut stânga. Am evitat un accident destul de urât în ultima clipă. Dacă ar fi după mine aş interzice circulaţia căruţelor pe orice fel de drum“, a spus Marian Neagoe, şofer la o firmă de curierat din Slatina.

Principala nemulţumire a şoferilor slătineni este faptul că, unii dintre căruţaşi mână în stare de ebrietate caii. „Sunt un pericol pentru toată lumea. Acum două luni era să intru cu maşina într-o căruţă. Eu circulam regulamentar când, la un moment dat, dintr-o parcare a ieşit o căruţă în viteză şi aproape că a intrat în mine. Când s-a dat jos, căruţaşul de abia se ţinea pe picioare şi mirosea a băutură. A început să mă înjure, abia când a venit poliţia s-a mai calmat. Părerea mea e că poliţia ar trebui să ia măsuri drastice în privinţa lor“, a spus Mircea Feodor, şofer.

Căruţaşii acuză şoferii că aceştia îi claxonează şi îi înjură. Ei spun ca pentru că nu au bani să-şi cumpere o maşină, vehiculele cu cai sunt singurul lor mijloc de transport.

„Toţi ne strigă că nu avem ce căuta pe stradă, dar ei nu ştiu cum e să n-ai picătură de bani în casă. Pe ei nu-i interesează că ăsta este singurul mod de a face bani. De unde să-mi iau eu maşină când de abia am bani să-mi hrănesc copiii? În plus poliţia ne mai umple şi de amenzi“, a spus Florea Mosor, de 42 de ani, din Slatina. Poliţiştii spun că proprietarii căruţelor trebuie să le echipeze conform legii şi după aceea să iasă pe străzi.

„Conduc căruţele fără niciun echipament reflectorizant, şi noaptea, şi ziua, şi circulă pe drumuri europene şi naţionale, pe care nu au ce căuta“, a spus comisarul şef Florin Cârstea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite