Cărtiţa clanului Spoitoru în Serviciul Antidrog, patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul Florea Fărcăşanu, cărtiţa traficanţilor de heroină în Cadrul Serviciului Antidrog, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca poliţistul să-şi primească înapoi autotusimul, sechestrat de procurorii DIICOT, arătând că a fost cumpărat din bani liciţi. Comisarul Florea Fărcăşanu, arestat din februarie 2010, a contestat pedeapsa la Curtea Supremă.

Traficanţii trimişi în judecată în acelaşi dosar au primit pedepse mult mai aspre: Marina Petre, zis „Moşu" sau „Macarena"- zece ani, Petrică Gavrilă, zis „Petre"- opt ani, Florin Păun- şase ani, Ana-Maria Buneaţă- patru ani. Interlopii îi virau „salariul" comisarului Florea Fărcăşanu indiferent dacă acesta le dezvăluia sau nu informaţii din dosarele în care erau cercetaţi, susţin surse apropiate anchetei.

Îi anunţa pe traficanţi de raziile colegilor

Florea Fărcăşanu, ofiţer la Serviciul Antidrog Sector 4 Bucureşti, primea de la clanul Spoitoru, lunar, sume cuprinse între 600 şi 800 de euro. Ancheta a demonstrat că ofiţerul-sifonar se vizita cu diverşi interlopi, unii dintre ei încercând chiar să-şi şteargă urmele şi să fugă în străinătate pentru a nu fi arestaţi.
„În cursul lunii septembrie 2009 am plecat în Spania, întrucât Fărcăşanu Florea m-a anunţat că urma să fiu arestat", a declarat procurorilor unul dintre dealerii de droguri din Capitală, Sorinel Constantin. Nepotul lui Fane Spoitorul, Dănuţ Spoitoru, a beneficiat şi el de informaţiile lui Fărcăşanu. Comisarul a susţinut că Dănuţ Spoitoru era, de fapt, informatorul lui.

Citeste un articol despre poliţiştii români care s-au transformat în protectori ai interlopilor.
Poliţişti care trec de partea cealaltă a legii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite