Cărţile „Disney Clasic“, un succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii s-au înghesuit ieri la chioşcurile de ziare pentru a cumpăra „Adevărul” împreună cu primul volum al colecţiei.„Cartea Junglei”, distribuită gratuit, a fost aşteptată cu sufletul la gură de cititorii din toată ţara.

Părinţi şi bunici s-au încăpăţânat să le facă hatârul princhindeilor şi s-au „bătut” pe povestea micuţului Mowgli. La ora 8.00, ieri-dimineaţă, nu mai puteau fi găsite ziare împreună cu volumul „Disney Clasic”, decât la chioşcurile „Adevărul”.

Încă de la ora 5.30, înainte de deschiderea tarabelor de ziare, sute de români ­s-au aliniat la cozi mult prea mari pentru numărul de cărţi. În papuci şi purtând încă urmele somnului, oamenii s-au aşezat la rând.

„Stau şi aşteaptă şpagă mereu, iau dublu şi chiar triplu pe cărţile astea, pentru că le dau pe sub mână”, a izbucnit furioasă o bucureşteancă care de-abia a prins un exemplar din colecţia „Disney Clasic”, ieri-dimineaţă, la ora 6.00.

Liste întocmite de trei zile

Şi de data aceasta cărţile ­s-au distribuit pe bază de liste, întocmite chiar şi cu două-trei zile înainte. Unii chiar şi-au plătit ziarele dinainte. „Am pe listă 55 de clienţi pentru care trebuie să reţin cartea. De o săptămână mă întreabă lumea de «Cartea Junglei»”, a declarat Maria Ciocotişan, o vânzătoare din Baia Mare.

Speculă în cartierul Rahova

 În vreme ce sute de oameni aşteptau la cozile formate la chioşcurile de la intersecţia Calea Rahovei cu strada Mihail Sebastian din Capitală, speculanţii, care cumpăraseră cărţile cu 1 leu, împreună cu ziarul „Adevărul”, din altă parte, le vindeau cu patru sau cinci lei. „Unul întreba oamenii dacă vor cărţi Disney, iar cei care spuneau că da erau aduşi la cel care păzea geanta”, a mărturisit un bucureştean.

Copiii, nerăbdători, şi-au însoţit părinţii la tarabe pentru a fi siguri că vor avea povestea lui Mowgli. „Vreau ca tati să-mi cumpere multe cărţi, pentru că îmi doresc să mă fac savant când mă fac mare”, a spus Lucas, un băieţel din Timişoara, fericit că are prima carte din colecţia „Disney Classic”.

La Braşov s-au cumpărat cărţi chiar şi pentru rude din străinătate. „Iau cartea pentru nepoata mea din Canada. Are numai 2 ani, dar vreau să îi iau toată colecţia”, a mărturisit Szolga Francisc, aflat la coadă, ieri-dimineaţă, la ora 7.00. Lunea viitoare, 1 iunie, ziarul „Adevărul” vă aduce încă o surpriză: povestea „101 Dalmaţieni”, la preţul de 11,99 de lei.

Cum faci rost de „Cartea Junglei”

Cititorii care îşi vor face abonamentul pentru trei luni „Ziar + carte pentru copii” vor primi cele douăsprezece volume, inclusiv cel distribuit gratuit, ieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite