Cărţile „Adevărul“, cărate cu valiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi a târgului Gaudeamus din Timişoara, oamenii au cumpărat peste 2.500 de volume din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă” .

Ajuns pe meleaguri bănăţene în urmă cu două zile, târgul a fost mai sărac în vânzări la primele ore ale deschiderii, după ce ploaia şi vântul i-au îndepărtat pe timişoreni de zona centrală a oraşului.

Cu toate acestea, peste 2.400 de volume ale Editurii Adevărul s-au vândut doar în prima zi, iar ieri, până la ora 13.00, numărul de cărţi vândute îl egalase pe cel înregistrat cu o zi în urmă.

Se caută Victor Hugo

Oamenii au venit la standul „Adevărul“ cu plase obişnuite, din rafie sau chiar valize, pentru a transporta până la douăzeci de cărţi o dată.„Majoritatea clienţilor pleacă de-aici clătinându-se, duc cu ei mai multe plase.

Foarte rar s-au cerut câte două sau trei cărţi, în rest s-au cumpărat cu zecile. La standul nostru a fost cea mai mare aglomeraţie!”, a declarat Alexandru Filcu, şeful biroului de livrare din cadrul Diviziei Carte „Adevărul“.

Primele zece volume ale colecţiei verzi s-au vândut cel mai bine. Până la ora actuală, vedeta colecţiei a fost cartea „Notre Dame de Paris” de Victor Hugo, pe care mulţi dintre timişoreni o rataseră la prima apariţie.

Cei care încă nu au vizitat standul „Adevărul“ o mai pot face astăzi, până la ora 20.00, mâine, între orele 11.00 şi 20.00, şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. La stand poate fi găsit şi volumul al doilea din „Idiotul” de Dostoievski, carte ce urmează a fi vândută la chioşcuri abia joia viitoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite