Cărţi şi portrete la minut, în centrul Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii îşi pot cumpăra cărţile preferate, până în această seară, direct de lângă statuia lui Matei Corvin, din centrul oraşului. Manifestarea "Cu Cartea în calea trecătorilor",

Clujenii îşi pot cumpăra cărţile preferate, până în această seară, direct de lângă statuia lui Matei Corvin, din centrul oraşului. Manifestarea "Cu Cartea în calea trecătorilor", organizată de Centrul Cultural Francez (CCF), a ajuns la ediţia a treia, căpătând consistenţă cu cele 25 de edituri româneşti şi sutele de titluri expuse.
Cumpărătorii au fost atraşi atât de preţurile reduse, cu până la jumătate, dar şi de bonusurile oferite, constând în cărţi de poezie la fiecare volum cumpărat. În preajma standurilor, au fost organizate lansări de carte, iar studenţii de la Universitatea de Arte şi Design au făcut portrete în creion, la minut, cu numai doi lei noi. După cum ne-a declarat Simona Pulbere, purtătoarea de cuvânt a organizatorilor, moda târgurilor de carte din stradă a apărut de mulţi ani în Franţa, iar prin intermediul CCF a fost adusă şi în România. Cititorii grăbiţi, care utilizează traseul din punctul zero al municipiului, se pot opri câteva minute la standurile cu cele mai noi apariţii. Ediţia din acest an este dedicată şi publicaţiilor artistice, iar clujenii pasionaţi de artele vizuale găsesc pe tarabe colecţia completă a revistei "Mari Pictori", editată la Bucureşti. Printre titlurile aduse în premieră la manifestare se numără "Textele de sedus femei prea romanţioase", de Daniel Sur, la Editura locală Eikon, "Ora păianjenului", a lui Radu ţuculescu, şi "Dicţionarul Enciclopedic al Răsăritului Creştin", coordonat de E.G. Farrugia, la Editura Galaxia Gutenberg. Printre editurile participante s-au remarcat atât cunoscutele Humanitas, Paralela 45, cât şi editurile locale, Dacia, Kriterion, Casa Cărţii de ştiinţă, cu oferte promoţionale şi titluri interesante.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite