Cartel „Alfa” cere demisia Guvernului şi reluarea dialogului social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confederaţia Cartel „Alfa” consideră îndreptăţite protestele din Bucureşti şi din ţară, ele reprezentând „un strigăt al cetăţenilor, al oamenilor simpli care trăiesc şi muncesc în România de azi”, se spune într-un comunicat al organizaţiei.

„Actualele proteste, organizate spontan de cetăţeni, sunt cea mai limpede expresie a nemulţumirilor sociale, acumulate în ultimii an”, spune comunicatul.

 „Bazându-se pe o majoritate parlamentară care nu reflectă realitatea alegerilor parlamentare şi nici interesele cetăţenilor, pe mecanisme de manipulare politică – asumarea răspunderii parlamentare pe legi de importanţă majoră pentru societate - pentru a eluda dezbaterea publică”; actuala Putere Executivul se face „responsabil de ignorarea tuturor principiilor democratice, mimând doar respectarea Constituţiei”, este de părerea Cartel „Alfa”.

De aceea, Cartel „Alfa” cere demisia Guvernului şi trecerea la o politică de guvernare deschisă către dialogul social şi civic, cu toţi partenerii sociali.

Petru Dandea, vicepreşedinte "Alfa", spune că s-a întrunit Comitetul Federal al !ALfa" şi au stabilt să nu le recomande nimic membrilor de sindicat, referitor la participarea în stradă la proteste. "Sănătatea şi siguranţa oamenilor este prea importantă, de aceea fiecare va decide individual dacă vrea să protesteze sau nu", a spus Dandea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite