Carte de 2700 de euro la Librex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Somităţile locale s-au plâns că munca nu le mai permite să citească

permite să pună mâna pe carte.
Standuri, zeci de mii de cărţi, aglomeraţie mare. Aşa arată Palatul Culturii din Iaşi, unde are loc Târgul naţional de carte Librex 2006. Cele mai importante edituri din România au oferit reduceri consistente, lucru care a atras numeroşi cititori. Preţurile cărţilor variază între unu şi 2700 de euro. Cel mai mare preţ îl are "Enciclopedia Britanică", în 30 de volume, îmbrăcate în piele. "Sperăm să vindem, chiar dacă preţul pare mare. Sunt interesaţi mai ales cei de la biblioteci şi centre culturale", a declarat un reprezentant al "Prior Book", importator şi distribuitor de carte străină.

Politicienii citesc, mai ales, rapoarte de activitate
Târgul de carte nu putea începe fără discursurile oficiale. Obişnuiţi să vorbească despre buget, inundaţii, şomaj şi probleme sociale, oficialii şi-au găsit cu greu cuvintele pentru a vorbi despre cărţi. Scriitorii prezenţi la târg, printre care Eugen Uricaru, au fost nevoiţi să vorbească la lansările de carte pentru ca oficialii să aibă primul cuvânt. Întrebat despre ultimele cărţi pe care le-a citit, Radu Prisăcaru, prefectul de Iaşi, a părut pus în dificultate. "… Cred că ultima dată am citit cărţi care ţin de domeniul administraţiei publice". La rândul său, Lucian Flaişer, preşedintele Consiliului Judeţean, s-a autocaracterizat ca fiind unul dintre cei mai împătimiţi cititori din Iaşi. Nu este însă vorba de cărţi. "În fiecare zi am pe birou un metru cub de documente care trebuie citite. Beletristică nu ştiu de când nu am mai citit", a spus Flaişer. Nu în ultimul rând, Constantin Adăscăliţei, viceprimar al Iaşiului, a declarat, cu regret, că politicienii "nu prea mai au timpul necesar pentru a citi". "Mai merg în librării să cumpăr cărţile, am uitat cum îl cheamă,…ale lui Tănase şi a celui care a scris "De ce iubim femeile"…Mircea Cărtărescu", şi-a amintit viceprimarul Iaşiului.
În primele zile ale târgului de carte Librex 2006, vânzările au fost peste aşteptări. Târgul de la Palatul Culturii va fi deschis până duminică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite