Cârstea atacă înălţimile tenisului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cârstea atacă înălţimile tenisului mondial
Cârstea atacă înălţimile tenisului mondial

Parcursul de la Los Angeles, unde a ajuns în semifinale, a demonstrat că Sorana a căpătat experienţa necesară pătrunderii între primele 20 de jucătoare ale lumii. Pentru Sorana Cârstea săptămâna recent încheiată a fost, probabil, cea mai bună din carieră, chiar dacă, paradoxal, nu s-a încheiat cu o victorie într-o finală de turneu.

Învinsă în semifinale, cu 3-6, 2-6, de „obsesia” ei, australianca Samantha Stosur - aceeaşi care a eliminat-o şi în sferturi la Roland Garros - , Sorana se poate declara fericită cu ceea ce a realizat la Los Angeles.

Căci nu e la îndemâna multor jucătoare să elimine la acelaşi turneu trei jucătoare clasate în primele 25 ale lumii (Wozniacki e pe 8, Radwanska pe 13 şi Lisicki pe 22). Victoriile aduc victorii, dar în cazul româncei acestea aduc ceva în plus: aduc experienţă şi aduc puncte, care o pot propulsa între cele mai bune jucătoare ale lumii.

Săptămâna aceasta participă la cincinnati

Deocamdată, cu cele aproape 300 de puncte pe care le va primi pentru parcursul incredibil de la Los Angeles (200 pentru atingerea semifinalelor, iar restul ca bonus pentru învingerea unor jucătoare mai bine cotate), Cârstea ar putea avansa, în clasamentul care va fi dat publicităţii astăzi, până în jurul locului 21 în lume.

Iar de aici, totul este posibil, orice vis este permis. Un alt mare câştig al turneului californian îl reprezintă încrederea pe care a căpătat-o jucătoarea noastră în propria persoană. A ajuns la momentul în care poate plasa mingi pe tuşă cu precizie de ceasornicar, iar apoi îi poate cere cu tupeu arbitrului challenge (verificarea urmei mingei cu ajutorul aparaturii video de ultimă generaţie) fără teama de a greşi. Iar la Los Angeles tehnica i-a dat dreptate în proporţie de 90%.

În această săptămână, Sorana participă la turneul de la Cincinnati, o supercompetiţie dotată cu premii în valoare totală de două milioane de dolari. Prima adversară a jucătoarei noastre într-un turneu dominat de revenirea în circuit a belgiencei Kim Clijsters va fi americanca Meghann Shaughnessy, care a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Monica Niculescu va fi printre favorite la US Open

Turneul de la Los Angeles a confirmat şi forma excelentă pe care Monica Niculescu o are la dublu. Ea a fost eliminată în semifinale după ce săptămâna trecută a pierdut finala la Stanford. Rezultatul obţinut acum o va propulsa între cele mai bune 25 de jucătoare din lume ale specialităţii – acum este pe poziţia 28 – şi, cel mai important, a transformat-o în favorită certă la cucerirea titlului la US Open. Unde, probabil, va face cuplu tot cu americanca Vania King, şi ea clasată în Top 30 la dublu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite