Carol Vârnă-şeful Poliţiei Autostrăzi: „Numărul mare de amenzi pentru depăşirea vitezei legale, ne pune pe gânduri”/ Un oltean gonea, la volanul unui Audi A6 cu peste 200 de kilometri la oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de amenzi şi două permise suspendate pentru viteză excesivă, în numai trei ore, azi, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. La numai câteva minute după montarea radarelor în cascadă, pe Autostrada A1, sensul de mers către Bucureşti, au apărut şi primii contravenienţi. Unii depăşiseră viteza legală cu maximum 10 kilometri, alţii cu mai mult de 30 de kilometri la oră.

Audi zburător
Cu 208 kilometri la oră a fost înregistrat un autoturism Audi A6, înmatriculat în judeţul Olt. Şoferul lui a rămas fără permis pentru 3 luni şi a primit amendă de 603 lei. La vederea camerelor de filmat a început să fie recalcitrant. Bărbatul ar fi avut în trecut o funcţie importantă în Administraţie.
Un alt vitezoman a rămas fără permis şi a primit 603 lei amendă după ce a „luat” radarul cu 184 de kilometri la oră, la volanul unui Wolskwagen Passat înmatriculat în Bucureşti.

Motocicleta care bruiază radarul
Poliţiştii au oprit în trafic două motociclete de mare putere, dar nu pentru că ar fi depăşit limita legală de viteză ci pentru că una dintre acestea ar fi fost dotată cu un dispozitiv de bruiere a radarelor. Amândouă vehiculele au fost controlate dar aparatul nu a fost găsit. Unul dintre motociclişti a scos însă un dispozitiv cu ultarsunete, folosit pentru alungarea câinilor agresivi. El a explicat că nu ştia dacă acesta ar fi putut bruia şi undele radarelor. Şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă a explicat că antiradarele „pot fi montate oriunde şi pe orice vehicule”.

Candidat la Academia de Poliţie implicat în accident
Emoţiile erau să-i fie fatale unui candidat din Dolj, la Academia de Poliţie. Tânărul se întrepta către Bucureşti, pentru a susţine proba medicală dar, la kilometrul 24 a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un semnalizator de lucrări pe carosabil şi îngustarea unei benzi. Tânărul nu a păţit nimic dar s-a ales cu maşina avariată. El a spus că nu a fost lăsat să treacă pe prima bandă de rulare, de un alt şofer. Atunci a încercat să frâneze dar a intrat direct în semnalizator. Poliţiştii au fost indulgenţi cu posibil viitorul lor coleg, având în vedere că este vorba de un accident uşor. I-au dat un avertisment şi l-au lăsat să plece pentru susţinerea examenului.

TRU-CAM, radarele incontestabile
În Acţiunea din această zi, de pe Autostrada A1, poliţia a folosit mai multe radare, Peste 490 de şoferi au fost amendaţi, pe cele două autostrăzi şi 37 au rămas fără permise, în ultimele trei săptămâni, după ce au fost întregistraţi de radarele TRU-CAM. Toate permisele au fost reţinute pentru viteze de peste 180 de kilometri la oră. Carol Vărnă, şeful poliţei Autostrăzi a explicat că numărul mare de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale pune poliţia pe gânduri. "Nu ne mândrim că am dat atâtea amenzi. Trebuie să vedem ce putem face să nu se mai circule cu viteze excesive pe porţiuni de drum unde acest lucru este extrem de periculos".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite