Carmina Burana printre avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica ,,Banatul” deschide duminică stagiunea pe aeroportul ,,Traian Vuia”. Spectacolul ,,Carmina Burana” are loc pe pista aeroportului. Din decor vor face parte avioane, motociclişti,

Filarmonica ,,Banatul” deschide duminică stagiunea pe aeroportul ,,Traian Vuia”. Spectacolul ,,Carmina Burana” are loc pe pista aeroportului. Din decor vor face parte avioane, motociclişti, maşini decapotabile şi un ecran de 12 metri pătraţi. ,,Vrem să scoatem oamenii din săli”, a spus Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii ,,Banatul”.

Ploaia este singura ameninţare

Spectacolul debutează la ora 19 şi va dura o oră. Autobuzele către aeroport vor pleca din faţa Primăriei, începând cu ora 17.30.

,,Am primit peste 100.000 de lei de la Primărie pentru patru dintre spectacolele acestei stagiuni. Nu pot să apreciez cât s-a folosit pentru Carmina Burana, dar am fost zgârcit, ca să îmi rămână şi pentru restul”, a spus Gârboni. ,,Nu ştiu ce vom face dacă plouă. Nici nu vreau să mă gândesc”, a adăugat directorul Filarmonicii „Banatul”.

„Carmina Burana” este o cantată compusă de germanul Carl Off în anul 1935. Lucrarea este bazată pe 24 de poeme descoperite într-o colecţie medievală a unei mânăstiri din Germania. Prima audiţie în România a cantatei ,,Carmina Burana” a avut loc în 1958, la Arad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite