Cariera de poliţist supusă schimbării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Ministerul de Interne vor să modifice managementul carierei poliţistului. 

Hotărârea a fost luată după mai multe studii şi evaluări ale personalului, ale principalelor elemente care definesc parcursul carierei de poliţist precum şi elementele care pot genera riscuri şi probleme.

Concluziile specialiştilor recomandă, printre altele, îmbunătăţirea managementului strategic pentru creşterea nivelului de performanţă, îmbunătăţirea metodologiei de avansare în grad, modificarea criteriilor de selecţie şi îmbunătăţirea structurii de specializări a Academiei de Poliţie.

Modelul actual de management pune accentul pe ierarhie şi afectează nivelul de performanţă. Modificarea acestuia va aduce un tip de management strategic.

Specialiştii din MAI spun că deşi modelul actual de management are o limită superioară de performanţă, care poate fi atinsă prin modernizări şi eforturi, totuşi aceasta este inferioară limitelor de potenţial al altor modele mai noi.
În ceea ce priveşte îmbunătăţirea managementului strategic pentru creşterea nivelului de performanţă, realizarea Strategiei presupune:
Introducerea unui nou model de management strategic, larg utilizat în sistemele publice de astăzi, care să includă următorii paşi:

Pasul 1: Intensificarea procesului de delegare şi descentralizare a atribuţiilor M.A.I. către poliţia locală, în funcţie de natura atribuţiilor, concomitent cu asumarea responsabilităţilor ce decurg din acest lucru, de către autorităţile publice locale;
Pasul 2: După etapa de descentralizare a responsabilităţilor către poliţia locală, se impune organizarea sistemului de poliţie central în scopul asigurării ordinii şi siguranţei publice, orientat spre îndeplinirea indicatorilor de performanţă ţi spre atingerea rezultatelor propuse.

În acest sens, vor avea loc următoarele etape:
Introducerea mandatului/proiect managerial pentru persoanele cu funcţii de conducere (pentru asigurarea stabilităţii funcţiei şi asigurarea îndeplinirii obiectivelor strategice – analiza introducerii unor mecanisme moderne şi a unor pârghii folosite pentru asigurarea stabilităţii, independenţei şi îndeplinirea obiectivelor).
Elaborarea unei fişe de post unitare, care să cuprindă indicatori de performanţă generali.
Definirea unui pachet relevant de indicatori de performanţă, corelaţi cu obiectivele individuale ale postului.

Citiţi în continuare alte modificări ale managementului carierei poliţistului

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite