Care sunt ţările care vor fi sub apă după topirea gheţarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţările cu cele mai mari schimbări climatice
Ţările cu cele mai mari schimbări climatice

Harta ţărilor vulnerabile la schimbarile climatice arată că 10 state din întreaga lume sunt cele mai expuse la riscurile pe care le implică topirea gheţarilor.

În plus, oraşe mari din Asia şi Africa se vor confrunta cel mai mult cu schimbările climatice, potrivit bussinessinsider.com.

Hărta realizată de specialiştii de la Maplecroft arată că din top 10 ţări care vor avea de suferit fac parte: Haiti, Bangladesh, Zimbabwe, Sierra Leone, Madagascar, Cambodia, Mozambique, Congo, Malawi şi Filippine.

Statele Unite au fost incluse la ţările cu grad scăzut de risc, alături de alte ţări din Nordul Europei. România a fost inclusă la risc mediu.


Pentru întocmirea hărţii vulnerabilităţii la schimbăriule climatice specialiştii au evaluat 193 de ţări expuse la evenimente meteo extrem precum taifunul,  seceta, cicloni sau creşterea nivelului mării.

Grupul Interguvernamental pentru Schimbările Climatice(IPCC) a realizat în 2007 un raport privind creşterea gazelor cu efect de seră care va contribui la schimbarea climei.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite