Timişoara: Inspectorii sanitari au amendat Institutul de Boli Cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Inspectorii sanitari au amendat Institutul de Boli Cardiovasculare
Timişoara: Inspectorii sanitari au amendat Institutul de Boli Cardiovasculare

Inspectorii sanitari de stat au constatat deficienţe privind colectarea deşeurilor rezultate din activitatea medicală la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, medicul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale (SPCIN) fiind amendat cu suma de 1.800 de lei.

Ministerul Sănătăţii (MS) informează, joi, că raportul de control al echipei care a fost în control la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara consemnează deficienţe privind colectarea deşeurilor rezultate din activitatea medicală la nivelul Compartimentului de Cardiologie Intervenţională, cu toate că personalul medical era instruit corespunzător, iar unitatea avea achiziţionate recipientele speciale necesare acestei activităţi.

"Urmare a acestui fapt, medicul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale (SPCIN) a fost amendat contravenţional cu suma de 1.800 lei pentru încălcarea L98/1994, art 14, litera f. În ceea ce priveşte acest aspect, în termen de 48 de ore conducerea spitalului este obligată să realizeze propria anchetă internă şi să prezinte inspectorilor sanitari rezultatele şi sancţiunile administrative dispuse", arată MS.

Conducerile Institutului şi a SPCIN au fost atenţionate că trebuie să respecte normele de colectare, depozitare şi neutralizare a deşeurilor provenite din activităţi medicale..

Conform raportului de control, inspectorii sanitari au constatat că pentru investigarea bolnavilor, în spital s-au folosit materiale sterile de unică folosinţă provenind din farmacia spitalului sau procurate de pacienţi din farmaciile din oraş, mai arată ministerul.

De asemenea, toate evidenţele Serviciului de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nososcomiale evidenţiază faptul că nu au fost sterilizate materiale de unică folosinţă din categoria celor incriminate.

Potrivit raportului, în perioada 2008-2009, nu au fost înregistrate reclamaţii de la pacienţi privind calitatea serviciilor medicale.

Raportul MS mai arată că, din evidenţele verificate, s-a constatat că numărul infecţiilor nosocomiale raportate pentru anul 2008 a fost de trei la un număr de 8.251 pacienţi externaţi, iar în perioada ianuarie-august a anului curent a fost de patru la 5.576 pacienţi, toate fiind superficiale, de plagă chirurgicală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite