Claudia Cardinale, aplaudată la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra actriţă de origine italiană a fost invitata de onoare a festivalului de film din Cluj. Peste 1.000 de clujeni au admirat-o, în cadrul proiecţiei de gală a filmului „Tremurătoarele stele ale Ursei“, care a avut loc ieri,de la ora 18.00, la Cinema Republica.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului de Film Transilvania. Proiecţia filmului a debutat cu un scurt discurs susţinut de Cardinale pe scena cinematografului.

Ea s-a arătat uimită de numărul celor care au dorit să o vadă, dar şi să urmărească producţia „Tremurătoarele stele ale Ursei“, în care aceasta are un rol considerat de specialişti drept unul dintre cele mai provocatoare din cariera sa. „Este un film al cărui rol a fost scris pentru mine. Personajul trebuia să semene cu mine, iar eu să fiu precum Electra“, a declarat Cardinale.

Mai bine primită decât la Cannes

Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF, a declarat că celebra actriţă i-a mărturisit că este foarte mulţumită de primirea de la Cluj.
„Ne-a spus că organizarea este chiar mai bună decât la Cannes, unde a trebuit să aştepte 40 de minute după o maşină care s-o aducă de la hotel”, a spus Tudor Giurgiu. Înainte de proiecţia de gală, Cardinale a acordat autografe clujenilor care au recunoscut-o, în centrul oraşului.

Ea nu a renunţat la plăcerea de a fuma nici măcar în timp ce oferea un autograf solicitat de unul dintre fani. De altfel, actriţa a cerut în mod expres ca pe tot parcursul şederii ei în oraşul de pe Someş să-i fie permis fumatul.

Cardinale şi Piersic, premiaţi

Gala de Închidere a TIFF 2009 a debutat la Teatrul Naţional din Cluj ieri, începând cu ora 20.30. Claudia Cardinale a fost protagonista unui moment special. Actriţa a primit „Premiul pentru întreaga carieră oferit unei personalităţi din cinematografia europeană“. Alături de Cardinale, pe scena Teatrului a urcat şi cel de-al doilea invitat de onoare TIFF, inegalabilul actor Florin Piersic, care a fost distins cu „Premiul pentru întreaga carieră“.

Celebrul actor român Mircea Albulescu a primit şi el un Premiu de Excelenţă, iar regizorului Dan Piţa i-a fost decernat un premiu pentru întreaga carieră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite