Cluj: Claudia Cardinale: „Mi se spunea mereu Brigitte Bardot Claudia Cardinale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra actriţă de origine italiană a vorbit despre începuturile ei în cinematografie, dar şi despre cât de mult a ajutat-o în carieră frumuseţea.

Claudia Cardinale a declarat că s-a simţit foarte bine la Cluj şi s-a arătat uimită de felul în care a fost primită de către organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

„Nu pot să spun foarte multe despre cinematografia românească sau despre acest festival de film. Este prima oară când vin aici şi pot să vă spun că am fost foarte mulţumită de organizarea evenimentului.  E foarte important că participă oameni de cinema din toată lumea”, a declarat Claudia Cardinale.

Cinematografia, de la vis la afacere

Ea a explicat că atunci când a intrat în lumea filmului, cinematografia era pentru ea un simplu vis, ulterior devenind o afacere. „Când se începea un film, nu se ştia dacă se va şi termina, pentru că nu era cert că se vor face rost de bani. Acum totul e mult mai calculat”, a explicat actriţa despre modul în care a evoluat cinematografia. Chiar dacă este una dintre cele mai frumoase apariţii cinematografice din anii `60, Claudia spune că succesul ei nu s-a datorat acestui aspect.

„Frumuseţea nu este importantă”

Ea a precizat că frumuseţea nu este importantă în cinematografie, ci fotogenia şi modul în care un actor reuşeşte să treacă dincolo de sticlă. Spune că nu avut niciodată un model în cinematografie, însă era asociată cu una din figurile emblematice ale filmului. „Ceea ce pot să vă spun este că mi se spunea mereu Brigitte Bardot Claudia Cardinale”, a conchis invitata specială a ediţiei de anul acest a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Întrebări şi răspunsuri:

Aţi jucat sub bagheta unor mari regizori, ca Fellini şi Visconti. Ce vă mai amintiţi despre fiecare?

Ţin minte că Visconti mă vroia brunetă iar Fellini, blondă, motiv pentru care trebuia să-l vopsesc în fiecare lună, una eram blondă, iar alta brunetă şi aveam păr foarte lung, imaginaţi-vă. Visconti a fost cel care mi-a propus să joc pentru prima dată într-un film, un rol mic ce-i drept, dar am continuat apoi o colaborare fructoasă. Era o persoană de o cultură şi eleganţă ieşite din comun.

Din 1999 sunteţi ambasador UNESCO. Ce activităţi aveţi în acest sens?

Eu am apărat de-a lungul vieţii foarte multe femei, însă este foarte greu pentru că politica intervine pe toate palierele. Avem întruniri anuale la care participă toţi ambasadorii UNESCO. Eu mă ocup cu apărarea drepturilor femeilor şi de problemele legate de mediul înconjurator.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite