Targu-Jiu: Carderii, prezentaţi instanţei cu propunere de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Targu-Jiu: Carderii, prezentaţi instanţei cu propunere de arestare
Targu-Jiu: Carderii, prezentaţi instanţei cu propunere de arestare

Falsificatorii de carduri reţinuţi ieri au fost audiaţi până spre miezul nopţii

La acţiunea de reţinere a tinerilor, oragnizată ieri, au participat aproximativ 160 de poliţişti din Craiova, Gorj, Mehedinţi, Olt, Dolj, dar şi specialiştii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Aceştia au fost coordonaţi de un procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj.

Membrii grupului infracţional au preluat luni noaptea un pachet cu 31 de skimmere, aparate de falsificat carduri, din Ploieşti, pe care l-au transportat pe ruta Ploieşti-Bucureşti-Craiova, către un alt membru al grupului, care domiciliază în Craiova.
Bunuri de peste 200.000 de euro, ridicate de poliţişti

Ieri-dimineaţă, după ore de supraveghere, a fost reţinut transportatorul coletului, în interiorul căruia au fost identificate cele 31 de dispozitive confecţionate artizanal. „Simultan au fost efectuate 19 percheziţii în Craiova, o percheziţie în comuna doljeană Malu Mare, una în Bucureşti şi alta în judeţul Prahova“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Au fost ridicate din locuinţele infractorilor zeci de cititoare de carduri, guri de bancomat şi bunuri de peste două sute de mii de euro. Membrii grupului specializat în clonarea de carduri au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Opt membri, cercetaţi

Împotriva celor opt membri surprinşi în flagrant s-au efectuat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi punerea la dispoziţie fără drept a dispozitivelor informatice. Cardurile au fost folosite în bancomatele din Gorj. Carderii au fost audiaţi de procurorii DIICOT pe parcursul întregii nopţi, după care care au fost introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Gorj. Membrii grupului urmau să fie prezentaţi astăzi, la ora 14.00, în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite