Card de bancomat înlocuit cu flexul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de lei au fost furate din ATM-urile din Timiş. Hoţii au dat lovituri la trei bancomate în acest an. Spărgătorii reuşit să dispară cu sute de mii de lei, iar poliţiştii nu le-au dat de urmă.

ATM-ul băncii Allianz Ţiriac se afla în încăperea paznicului unei firme din Lugoj. „Accesul la camera în care se afla bancomatul se făcea pe o uşă din lemn şubredă. Nu exista sistem de alarmă şi nici camere de supraveghere”, a spus comisarul şef Claudiu Chebici, şeful Poliţiei Lugoj.

Hoţii au forţat uşa încăperii şi au dat lovitura în noaptea de duminică spre luni, când traficul în zonă era redus. Bancomatul a fost tăiat cu flexul, hoţii având la dispoziţie câteva ore ca să ajungă la sertarele cu bani. Au reuşit să dispără cu 200.000 de lei. Poliţiştii nu au reuşit să dea de urma lor nici până azi. 

Spargere peste drum de poliţie

Povestea bancomatul Reifeissen Bank din Voiteni, tăiat cu flexul de hoţi la finalul lunii septembrie, este şi mai spectaculoasă. Spărgătorii, care au fugit cu o sumă cuprinsă între  130.000 şi 150.000 de lei, n-au fost nici ei depistaţi. Hoţii au urmărit cu atenţie programul angajaţilor primăriei, care îşi are sediul tot în căminul cultural, chiar vizavi de Poliţie.

O mână de ajutor le-au oferit şi angajaţii primăriei, care au uitat ferestrele deschise. Hoţii au intrat pe geam şi s-au apucat de treabă. Deşi s-au chinuit câteva ore să deschidă bancomatul, sertar cu sertar, poliţiştii n-au auzit zgomotul flexului care tăia metalul.

Spărgătorii chiar au luat masa la locul de muncă, poliţiştii găsind resturi de mâncare la locul furtului. Angajaţii băncii care deţinea bancomatul au descoperit furtul când au venit să verifice de ce ATM-ul nu era alimentat cu energie electrică. O altă ţintă a fost bancomatul aflat în incinta Universităţii de Vest, unde hoţii au spart un geam ca să intre în încăperea cu ATM-ul.

 Au făcut însă o singură greşeală care i-a împiedicat să pună mâna pe aproape 150.000 de lei. Au schimbat poziţia camerei de supraveghere din încăpere, care era fixată pe bancomat. Paznicul care urmărea imaginile pe monitorul unui computer a sunat imediat la Poliţie şi apoi s-a dus să verifice locaţia.

Intruşii au dispărut în timp util pentru ei, nu înainte să taie cu flexul o parte din bancomat. Nu au reuşit însă să ajungă la bani. Nici în acest caz hoţii nu au fost prinşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite