Doi suspecţi în cazul deraierii de la Cârcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi suspecţi în cazul deraierii de la Cârcea
Doi suspecţi în cazul deraierii de la Cârcea

Acceleratul 1692, de pe ruta Timişoara - Bucureşti, a sărit de pe şine azi-noapte la 2.30

Peste 150 de jandarmi, pompieri şi poliţişti s-au deplasat în comuna Cârcea, la 10 kilometri de Craiova, pentru a-i ajuta pe pasageri să iasă din vagoane. Ambulanţele au dus 15 persoane la Spitalul Judeţean din Craiova pentru a primi îngrijire medicală. „Este o minune că nimeni nu a fost grav rănit. Când am ajuns la faţa locului, oamenii erau panicaţi şi în stare de şoc. Toată lumea încerca să coboare cât mai repede din vagoane“, a spus Luciana Rotaru, medic SMURD.

Clipe de coşmar pentru pasageri


Călătorii au povestit cum au încercat să sară pe geam, pentru a ieşi cât mai repede din trenul deraiat. Aflată în stare de şoc, Ana Bolintin, de 61 de ani, a spus: „Am văzut moartea cu ochii“.
Marian Tiţă, mecanicul de locomotivă, îşi aminteşte cu groază cum a pierdut controlul trenului: „Am auzit doar un zgomot puternic, iar imediat trenul a deraiat. Nu avea nicio defecţiune şi nu îmi explic ce s-a întâmplat. Nu am avut curaj să stau mai mult de cinci minute jos, să văd dezastrul“. Bărbatul a declarat că avea viteză mică, însă pasagerii susţin că trenul mergea cu 100 de kilometri pe oră. Circulaţia feroviară este blocată între Craiova şi Caracal, în zonă fiind adusă o macara, pentru a ridica trenul de pe şine.
„Circa 200 de călători au fost transportaţi la Caracal. În acest moment este blocată circulaţia pe ruta Craiova - Caracal. Unele trenuri au fost deviate pe ruta Piatra Olt - Caracal. Anchetatorii care s-au deplasat la faţa locului vor stabili care au fost cauzele accidentului. Noi nu ştim la momentul acesta ce s-a putut întâmpla“, a declarat Marin Şuşanu, directorul general al Regionalei CFR Călători Craiova.
 „Ce am trăit noi astăzi nici duşmanilor mei nu le doresc. A fost o învălmăşeală acolo. Oamenii au venit unii peste alţii, ne-am călcat în picioare. Am auzit doar o bubuitură şi trenul a zburat de pe şine. Mecanicul de locomotivă avea viteză destul de mare. A încercat să frâneze, dar nu a mai putut face nimic“, a declarat Victoraş Botezatu, de 41 de ani, unul dintre pasageri.

Berceanu: „Aici putea să fie o tragedie colosală“


În timp ce zeci de călători aşteptau în Gara Craiova trenuri care aveau întârzieri de zeci de minute, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, se afla deja la Cârcea, unde vorbea despre un „act criminal“. „După primele verificări, se pare că e un act intenţionat, pentru că au fost desfăcute şuruburile. S-a găsit şi bidonul cu o substanţă specială. Nu ştim dacă ce s-a întâmplat mai poate fi reparat. Aici putea să fie o tragedie colosală. Nu vreau să fac presupuneri, vom lua toate măsurile pentru a ne feri de repetarea acestei situaţii“, a precizat ministrul.
Două persoane angajate în Regionala Craiova se aflau, la închiderea ediţiei, în audieri la Curtea de Apel Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite