Spitalul Târgu Cărbuneşti aniversează 117 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Târgu Cărbuneşti aniversează 117 ani
Spitalul Târgu Cărbuneşti aniversează 117 ani

Episcopul Gurie Gorjeanul a oficiat o slujbă religioasă în biserica de lângă spital

Evenimentele care au marcat împlinirea celor 117 ani de atestare documentară a primului edificiu spitalicesc din Gorj au avut loc în această dimineaţă la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti. Slujba religioasă organizată în cadrul bisericii spitalului a fost oficiată de PS Gurie Gorjeanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Olteniei. La manifestări s- au prezentat zeci de medici care au lucrat de-a lungul timpul în spital, dar şi pacienţii internaţi în această unitate.

Spitalul, neafectat de criză


„Principalele investiţii efectuate se referă la dotarea cu aparatură medicală performantă, asigurarea de condiţii hoteliere optime, aprovizionarea cu medicamente şi hrană, iar politica noastră a fost să transformăm cele patru secţii mari în secţii mai mici, pe specialităţi diversificate. Noi ne putem mândri la împlinirea celor 117 ani de la înfiinţare că nu suntem afectaţi de criză sub nicio formă“, a declarat Constantin Tîrziu, managerul spitalului. La fel de mândru de Spitalul de la Cărbuneşti se declară şi primarul oraşului, Viorel Mihai Mazilu. „Eu l-aş numi spitalul-staţiune, iar meritul îi aparţine echipei manageriale care, în vremuri de criză, a făcut multe investiţii profitabile. Bugetul local a contribuit cu 20 la sută“, a spus Viorel Mazilu. „Am ieşit în 1997 la pensie. Am fost bucătăreasă. Acum spitalul e de nerecunoscut, noi am lucrat în condiţii grele, dar acum e lux ca la hotel“, a adăugat Elena Dinu, fosta bucătăreasă a spitalului, prezentă la eveniment.Oamenii s-au îmbulzit să-i sărute mâna episcopului Gurie şi au mâncat din pâinea împărţită de el. 

Se va mări secţia de cardiologie


„Eu nu am nicio legătură cu spitalul. Locuiesc în Cărbuneşti şi am venit special pentru episcop“, a declarat o pensionară din localitate. După slujbă, invitaţii au vizitat toate secţiile, iar directorul Tîrziu a promis că până la sfârşitul anului se va ocupa de mărirea secţiei de cardiologie. Primul spital gorjean a fost dat în folosinţă la 1 octombrie 1892. Unitatea a cunoscut multe transformări, ajungând ca, în 2009, să funcţioneze cu secţii moderne. În prezent, spitalul are şapte secţii şi are o capacitate de 303 paturi, fiind deservit de 55 de medici din Târgu-Jiu, Craiova şi Târgu-Cărbuneşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite