Caraşul e mai bogat cu o pârtie de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NOUTATE: La Gârnic, muntele şi Dunărea relaxează turiştii

Dacă iarna pensiunile sunt căutate mai mult de români, vara cei mai mulţi turişti vin chiar din Cehia.

La Gârnic s-a amenajat, anul trecut, cea mai nouă pârtie de schi din judeţ, neomologată ce-i drept, dar cu instalaţie pe cablu pentru schilift. Pârtia are o lungime de 200 de metri şi este extrem de bine întreţinută. Cei care vin aici plătesc, pentru o zi de cazare, cu pensiune completă,  100 de lei, iar pentru închirierea schiurilor  10 lei sau 50 de lei pentru o oră de plimbare cu ATV-ul. „Cei mai mulţi turişti vin de la Moldova Nouă, Timişoara sau Reşiţa, dar mai ales vara, cei mai mulţi vin chiar din Cehia˝, a spus Gabi Lungu, patronul unei pensiuni. „Eu vin la Gârnic şi iarna şi vara, pentru că peisajul e superb, cazare găseşti dacă vorbeşti din timp, iar liniştea e suverană în zonă. Vara poţi călării, iar iarna să te plimbi cu sania trasă de cai. E visul oricărui turist˝, a spus Vali Neagu, un turist.

Fie că vreţi un meniu tradiţional românesc, fie că preferaţi mâncarea cehească, la Gârnic ai de unde alege. Dacă laşi Dunărea jos şi urci înspre Munţii Locvei de la Moldova Nouă, drumul asfaltat, de curând, te duce mai întâi la Padina Matei, ca apoi să ajungi în izolarea şi sălbăticia Gârnicului.

Cehii au venit pe Dunăre
În anul 1827, în urma unei hotărâri a Imperiului Austro-Ungar privind popularea graniţelor Imperiului, 56 de familii de cehi din Boemia au ajuns „plutind“ pe Dunăre, în partea de sud a Banatului. De la ei a rămas meşteşugul morilor de apă, care foloseau „turbarea“ apelor de munte pentru a-şi măcina făina. Râul Moldaviţa nu e plin numai de mori cu ciutură, ci şi de cascade splendide unde merg mulţi turişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite