Carantină pentru gripă porcină în sala de bal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carantină pentru gripă porcină în sala de bal
Carantină pentru gripă porcină în sala de bal

Miercuri seara, Institutul „Matei Balş” din Bucureşti a dat autorităţilor locale din Slobozia vestea cea rea: o fată din clasa a XI-a F, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, este purtătoare a virusului care îngrozeşte populaţia planetei de câteva luni încoace.

Ieri dimineaţă, colegii adolescentei n-au mai fost lăsaţi să intre în clasa unde învaţă de obicei şi au fost strânşi în sala de festivităţi. Printre ei, o fată prezenta vizibile semne de răceală şi s-a decis izolarea acesteia într-o sală din clădirea internatului pentru a se evita orice contact cu alţi elevi din şcoală.

În aşteptarea unui oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, sala de curs de la etajul al doilea al liceului a fost încuiată pentru ca nicio persoană să nu mai poată pătrunde în mediul unde a stat eleva diagnosticată pozitiv.

Întrebat dacă a văzut pe cineva intrând în clădirea şcolii cu substanţe de dezinfectat, unul dintre paznicii instituţiei a spus sec: „Păi, ce să se mai facă în clasă, nu s-a aerisit?”.

Gripa sare gardul la alt liceu

„Pentru că există un singur caz, nu se va lua decât măsura trimiterii acasă, pentru o perioadă de 7 zile, a colegilor fetei diagnosticate cu virusul AH1N1. În cazul în care apar trei situaţii în acelaşi liceu, se închide şcoala”, a fost anunţul făcut de Ilie Stavăr, inspector şcolar-şef.  Fata de clasa a XI-a a prezentat simptomele specifice gripei noi, după ce s-a întors dintr-o excursie în Spania.

Un alt grup, de cinci elevi şi doi profesori de la Liceul de Artă din Slobozia, a fost în excursie la Barcelona în perioada 2-13 septembrie. Toţi au fost trimişi ieri acasă de către profesorul Dumitru Ciuboată, directorul liceului. Ei vor rămâne izolaţi la domiciliu timp de şapte zile.

Între timp, eleva la care s-a confirmat prezenţa virusului a fost dusă la Spitalul de boli infecţioase „Matei Balş“ din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite