Carantina pentru gripa porcină, ignorată la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carantina pentru gripa porcină, ignorată la liceu
Carantina pentru gripa porcină, ignorată la liceu

O profesoară care a fost în Spania cu eleva diagnosticată cu virusul A/H1N1 a refuzat carantina  şi s-a prezentat la cursuri. Medicii au impus carantina la domiciliu, timp de şapte zile, pentru toate persoanele de la Colegiul „Mihai Viteazul“ care ar fi putut contracta virusul.

Citeşte şi:

Timişoara: Toate şcolile sunt obligate să-şi cumpere 200 de măşti antigripă porcină

 „Doamna profesor Simona Turcu a insistat să intre la ore. Până la urmă am acceptat. Am rugat-o totuşi să predea mai de la distanţă, să nu stea aproape de elevi“, a spus doctorul Cornel Pană, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa.

Decizia ca profesoara Turcu să fie lăsată să intre în contact cu elevii a deranjat Inspectoratul Şcolar. Profesorul Ilie Stavăr, inspectorul şcolar şef a cerut, luni dimineaţă, ca profesoarei să-i fie interzis accesul în clasă şi să fie solicitat sprijinul jandarmilor dacă femeia nu înţelege de vorbă bună.

„Este o atitudine iresponsabilă. Nu trebuie să ne jucăm cu sănătatea copiilor. Din păcate, profesoara nu a înţeles că predarea a două-trei ore în zilele în care ar fi trebuit să stea în carantină la domiciliu nu rezolvă problema limbii engleze“, a comentat Stavăr.

S-a încăpăţânat să predea

Simona Turcu, fost inspector şcolar general adjunct până acum câteva luni, a refuzat să explice de ce s-a încăpăţânat să intre la ore. „Nu vreau să comentez nimic“, a spus nervoasă profesoara de engleză.

Colegă de clasă cu adolescenta care a contactat boala în Spania, cea de-a doua elevă declarată luni ca purtătoare a virusului gripei noi nu a fost monitorizată de cadrele medicale. În ciuda asigurărilor oficialilor că toţi copiii din clasa a XI-a F de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ sunt în carantină, fata n-a ajuns acasă joia trecută, atunci când elevilor li s-a impus să stea în carantină la domiciliu şapte zile. Ea a rămas timp de două zile în Slobozia, fără ştiinţa medicilor, în compania altor două eleve de la acelaşi liceu.

„Eu primesc de la medicii de familie rapoarte zilnice în care îmi spun că toţi suspecţii sunt monitorizaţi. Nu ştiam că fata din Borcea n-a ajuns acasă“, a spus doctorul Cornel Pană. Şeful DSP a mai adăugat că elevii care nu domiciliază în Slobozia au fost trimişi acasă cu autobuzul sau cu trenul pentru că Ambulanţa nu avea disponibile suficiente maşini pentru a-i transporta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite