Ploile au distrus case şi gospodării la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploile au distrus case şi gospodării la Caracal
Ploile au distrus case şi gospodării la Caracal

Din cauza acumulării de apă, o casă de pe strada Dezrobirii s-a prăbuşit

Zeci de familii care locuiesc într-un cartier de romi din Caracal au trăit azi-noapte clipe de coşmar din cauza ploilor torenţiale care au căzut în zonă. Speriaţi, oamenii au sunat la 112 şi au cerut sprijin pompierilor. Prima intervenţie a avut loc la ora 19.30, când două autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au pornit în trombă către gospodăriile inundate. Până la ora 22.00, apa a fost scoasă din cele  două case şi trei gospodării.

Case din paiantă şi chirpici

Câteva ore mai târziu, o altă ploaie torenţială a produs panică în rândul lucuitorilor de pe aceeaşi stradă. Trei case şi alte trei gospodării au fost inundate. „La ora 1.53, pompierii caracaleni au fost solicitaţi din nou pentru acţiune pe strada Dezrobirii. Alte trei case şi trei gospodări au fost inundate, deoarece strada nu are canalizare, iar locuinţele oamenilor se află sub cota de teren a şoselei. Intervenţia a durat până la ora 5.00, când apa a fost scoasă din casele oamenilor“, a explicat locotenent-colonelul Cristian Croitoru, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Apa care s-a scurs de pe şosea a pătruns direct în locuinţele de pe Dezrobirii. Norocul localnicilor a fost că ploaia s-a oprit repede, iar nivelul apei din locuinţe nu a crescut foarte mult. „Locatarii caselor afectate nu au fost evacuaţi. Totul s-a petrecut din cauza ploii torenţiale şi din cauză că locuinţele sunt construite din chirpici şi a apa a pătruns imediat în ele“, a explicat Gheorghe Anghel, primarul municipiului Caracal.

53 de litri pe metru pătrat

„Îi sfătuim pe oameni ca, înainte să îşi construiască o casă, să ţină cont de Planul Urbanistic Zonal şi să evite zonele predispuse la inundaţii. Cei care au locuinţe în astfel de zone ar trebui să deţină o moto-pompă care să îi ajute să intervină înainte ca apa să ajungă în locuinţele lor“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU. Azi-dimineaţă, pompierii au primit o nouă solicitare de la romii care locuiesc în partea de jos a oraşului. Oamenii au spus că în curţile lor s-a adunat apă, însă militarii nu au putut face nimic pentru scoaterea apei, din cauza nivelului scăzut al acesteia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite