Mama care şi-a abandonat copilul la Caracal, de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama care şi-a abandonat copilul la Caracal, de negăsit
Mama care şi-a abandonat copilul la Caracal, de negăsit

Sensibilizaţi de soarta bebeluşului lăsat de izbelişte, unii oameni şi-au anunţat deja intenţia să îl adopte

O familie din Caracal este gata să îl ia pe micuţul abandonat, în cazul în care mama acestuia nu va fi găsită. Părăsit de cea care i-a dat viaţă în scara unui bloc, în urmă cu două zile, băieţelul a scăpat cu viaţă, ţipetele lui alertându-i pe vecini, care l-au găsit într-un cărucior, îngheţat. „Am ieşit să vorbesc cu o vecină şi imediat după ce am intrat în casă, am auzit cum plângea. Noroc că în bloc avem o asistentă medicală care l-a luat repede în braţe şi i-a acordat primele îngrijiri. Vă daţi seama, afară era frig, putea să moară sărăcuţul“, a povestit Angela Tamaşi, locatară a blocului C1 din Caracal.
Medicii de la spitalul din localitate unde a fost dus micuţul spun că acesta era bine îngrijit, îmbrăcat cu haine proaspăt spălate şi într-o stare bună.

Micuţul este răsfăţat de toată lumea


„Ne dăm seama când un copil este sau nu bine îngrijit. Micuţul abandonat este răsfăţat, vrea să stea numai în braţe. Avem grijă de el ca şi cum ar fi al nostru“, a declarat Elena Grigore, asistentă la Spitalul din Caracal.
Oamenii legii o caută pe mama care şi-a abandonat bebeluşul. Exista deja mai multe piste pe care poliţiştii merg în momentul de faţă.

Va fi dat în grija unui asistent maternal


Unii locatari din blocul unde a fost găsit micuţul spun că au văzut, în urmă cu câteva zile, o femeie care se plimba prin zonă cu un bebeluş în braţe.
Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului (DGPC) Olt a deschis o anchetă în acest an, încercând să dea de familia micuţului, dar până atunci acesta va fi mutat de la spital la un asistent maternal. „Copilul nu poate fi adoptat imediat. Mai întâi trebuie ca mama, după ce va fi găsită, să îşi dea acceptul. O astfel de procedură poate dura şi doi ani“, a spus Luminiţa Tudor, directoare a DGPC Olt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite