Captură fără precedent pe frontiera de est a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marfă de 15 miliarde de lei vechi, căzută în plasa poliţiei

Seful Direcţiei Vamale Iaşi a fost destituit pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.
Două camioane din Republica Moldova care, potrivit documentelor, transportau mere, au intrat miercuri în România prin punctul Stânca Costeşti. Maşinile, care erau sigilate, au fost verificate la sediul Regionalei Vamale Iaşi. Ele au plecat apoi spre destinaţie, însă au fost interceptate de poliţiştii de frontieră. Maşinile au fost practic monitorizate de la distanţă de poliţişti care, în urma unor informaţii şi a supravegherii radio, ştiau că era vorba de marfă de contrabandă. "Într-un camion fuseseră ascunse peste 100 de mii de butaşi de viţă nobilă, iar în cel de-al doilea transport se aflau peste 300 de mii de pachete de ţigări marca Plugarul", a declarat Dumitru Scutelnicu, directorul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Vameşii, suspectaţi că sunt pe mână cu contrabandiştii
şefii Poliţiei de Frontieră Iaşi sunt de părere că mai mulţi vameşi ar trebui să fie destituiţi şi chiar arestaţi în acest caz. "Este vorba de o reţea, deoarece cantitatea mare de mărfuri de contrabandă nu putea fi adusă fără să existe solicitări", a mai declarat Scutelnicu.
Maşinile urmau să aibă ca destinaţie o firmă din judeţul Vaslui, care aparţine unui fost vameş. Ieri, la depunerea jurământului de către câteva zeci de poliţişti de frontieră, şeful graniţei de est s-a dezlănţuit când a venit vorba de corectitudine. "Poliţia de Frontieră nu este vamă. Cei care vor să se îmbogăţească să îşi caute alte locuri de muncă, poate chiar în sfera infracţională. Noi nu tolerăm astfel de comportamente", a tunat Dumitru Scutelnicu.

Seful Vămii Iaşi, dat afară pentru luare de mită
În paralel cu ancheta oficială în cazul celor două camioane, Autoritatea Naţională a Vămilor a anunţat că directorul Regionalei Iaşi, Eugen Butur, a fost dat afară. El a fost acuzat că a încălcat codul de conduită.
Deşi sunt obligaţi să colaboreze, vameşii şi poliţiştii de frontieră se ocolesc de multe ori. Poliţiştii de frontieră recurg la acest lucru pentru a se feri de "ispitele" la care unii vameşi nu pot rezista.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite