Bucureşti: Doi inspectori din cadrul Primăriei Capitalei au fost condamnaţi la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Doi inspectori din cadrul Primăriei Capitalei au fost condamnaţi la închisoare
Bucureşti: Doi inspectori din cadrul Primăriei Capitalei au fost condamnaţi la închisoare

Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat pe Dicu Gheorghe şi Doru Gadea, inspectori generali în Primăria Capitalei, la trei ani de închisoare, respectiv doi ani şi şase luni, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Decizia nu este definitivă, cei doi inspectori putând face apel.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe 4 noiembrie 2008, Doru Gadea şi Gheorghe Dicu, inspectori la Serviciul inspecţie disciplină în construcţii şi respectarea reglementărilor din Primăria Capitalei, s-au deplasat la locuinţa lui Marin Stănică, situată în str. Voineasa, şi l-au ameninţat că îi vor sista construcţia unui imobil, ce era ridicat fără autorizaţie, dacă nu le dă o anumită sumă de bani.

Cei doi inspectori l-au ameninţat pe Stănică că îl vor amenda cu 3.000 de lei şi vor sesiza organele penale. Pe 12 noiembrie 2008, Doru Gadea a avut o discuţie la telefon cu Marin Stănică, în timpul căreia s-a stabilit ca inspectorii să primească 1.000 de lei. Convorbirea a fost interceptată după ce Marin Stănică făcuse un denunţ la DNA. Un prieten al lui Doru Gadea s-a deplasat la locuinţa lui Stănică şi a luat cei 1.000 de lei pe care i-a înmânat apoi inspectorului.

În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Doru Gadea şi l-au pus sub învinuire, sub acuzaţia de luare de mită, în timp ce Dicu Gheorghe a încercat să fugă, însă a fost prins pe 17 noiembrie 2008. Cei doi au fost arestaţi, iar ancheta a durat mai puţin de o lună. Pe 13 noiembrie 2008, primarul general Sorin Oprescu a declarat că prinderea celor doi inspectori de către DNA îl ajută să facă curăţenie în Primăria Capitalei, în privinţa corupţiei existente în rândul funcţionarilor publici.

"Ce pot să vă spun decât că organele abilitate îşi fac datoria. Mă ajută şi pe mine să fac curăţenie în Primăria Capitalei. Asta mă face să cred că nu greşesc când lucrez la restructurarea personalului", declara atunci Oprescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite