Primăria Capitalei are un buget de 750 milioane lei pentru infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat astăzi că primăria dispune, pentru lucrări de infrastructură, de un buget de 750 milioane lei. Nevoile oraşului necesită, totuşi, 4 miliarde euro pe an, a precizat el, în emisiunea "Stradă. Şcoală şi Spital" de la Realitatea TV.

"Pentru rezolvarea problemelor de infrastructură avem nevoie de circa patru miliarde euro pe ani, timp de patru ani", a declarat Oprescu. Bugetul pe 2009 al Primăriei Capitalei prevede un deficit de 1,4 miliarde lei, cheltuielile fiind estimate la 5,3 miliarde lei, iar veniturile, la doar 3,9 miliarde lei.

Cele mai importante investiţii ale municipalităţii bucureştene în 2009 vor viza lucrări deja începute, precum cele la Pasajul Basarab şi la viitorul stadion Naţional. Lucrările la Pasajul Basarab vor costa, anul acesta, 210 milioane lei. Pentru stadionul Lia Manoliu, primăria va contribui cu 40 milioane lei.

Printre proiectele pe care primăria vrea să le realizeze în acest an se numără şi străpungerea Buzeşti-Berzei-Uranus, care va costa 150 milioane de lei. Pentru reabilitarea infrastructurii şcolare, primăria va cheltui anul acesta 190 de milioane lei, alte 330 de milioane venind dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Primăria Capitalei nu a cheltuit, anul trecut, 168 de milioane de lei din banii pentru investiţii în infrastructură şi a reuşit să construiască un singur bloc de locuinţe, potrivit datelor din raportul de activitate pe 2008 al municipalităţii.

Din cele 756 de milioane de lei planificate pentru reparări de străzi, lucrări la reţele de apă-canal şi alte proiecte edilitare, municipalitatea a cheltuit doar 588 de milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite