Primăria Capitalei alocă 5,9 milioane de euro pentru 70 km de piste de biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, va investi 24,75 milioane lei (5,9 milioane euro) pentru a trasa 70 kilometri de piste pentru biciclişti şi a monta semafoare pentru aceştia, conform unui anunţ de participare publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Pe cei 70 de kilometri vor fi trasaţi 20760 mp de marcaj cu bandă performantă adezivă galbenă şi 1740 mp de marcaj termoplast alb. Semafoarele vor fi montate la intersecţiile a 12 mari bulevarde, unde vor fi benzile de biciclişti cu străzile adiacente.

Bulevardele pe care vor fi trasate pistele sunt
: Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Calea Dorobanţilor, Calea 13 Septembrie, Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Drumul Taberei, Str. Drumul Taberei, Şoseaua Virtuţii, Bd. Timişoara şi Calea Crângaşi.

Membrii societăţii civile au cerut în mai multe rânduri trasarea de trasee pentru biciclişti, dar spun că simpla apariţie a lor nu va rezolva problemele bicicliştilor în traficul bucureştean. Ei spun că acolo unde există piste, există multe capcane pentru biciclişti: gropi, borduri înalte, panouri înalte, maşini parcate şi pietoni care circulă pe acest spaţiu.

Primarul Sorin Oprescu a promis că, odată cu trasarea pistelor, va bloca accesul maşinilor pe trotuare, dar până acum acest lucru nu a fost pus în practică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite