Bucureşti: Elevii de la şcolile profesionale, chiulangiii Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la şcolile profesionale sunt în topul chiulangiilor şi al celor care renunţă, în final, la şcoală. Părinţii nepăsători, profesorii care nu-şi dau interesul şi vârsta critică a adolescenţei sunt principalele motive care provoacă abandonul şcolar.

Citeşte şi:

Din cei 192.963 de elevi bucureşteni, 3.225 au avut note sub 7 la purtare din cauza absenţelor în anul şcolar 2008-2009, arată ultimul raport al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Din acelaşi total,  282 au abandonat şcoala, iar 2.464 au rămas repetenţi, în mare parte şi din cauza absenţelor.

VESTE BUNĂ. Abandonul şcolar în scădere

Cu toate acestea, mai puţini elevi au abandonat anul acesta şcoala faţă de anul trecut. Inspectorul de imagine din cadrul ISMB, Marian Banu, spune că rata abandonului şcolar a scăzut cu o treime.

„Absenteismul este antecamera abandonului şcolar. Niciun elev nu renunţă brusc la şcoală”, declară Banu. Potrivit aceluiaşi inspector, cei mai mulţi chiulangii sunt cei de la şcolile profesionale.

Înţelegerea cu paznicii 

Ieri, după pauza de la ora 15.00, doar o parte din elevii Colegiului tehnic-mecanic „Griviţa“ au mai intrat la cursuri. Deşi pare ca la închisoare şi că elevii sunt bine monitorizaţi, mulţi fentează orele din program. 
„Merge să chiuleşti. Au început să încuie poarta de când s-a sinucis un coleg de-al nostru care era îndrăgostit de o profesoară, acum mai bine de un an. Pare o închisoare, dar paznicii sunt de treabă. Ne dau drumul când vrem să ieşim din clădire, chiar dacă nu am terminat orele“, spune unul dintre elevii din clasa a X-a. El a adăugat că profesorii sunt „super ok” şi că îi înţeleg pe  unii dintre colegi care lucrează şi, astfel, trec rar pe la ore.
Un alt elev explică faptul că totul depinde de cum te înţelegi de la început cu conducerea. „Important este să vorbeşti cu directoarea şi să îi explici situaţia.  Eu am avut un curs de bucătari în fiecare miercuri timp de un an şi mi-a motivat absenţele. Este super de treabă şi înţelegătoare“, mai spune cursantul de la anul II seral.
În replică, directoarea adjunctă a Colegiului tehnic Griviţa, Florica Matei, a declarat că lucrurile stau altfel. „Suntem printre instutuţiile învăţământ care sancţionează drastic absenteismul. Avem cele mai multe note scăzute la purtare pentru absenţe nemotivate. Mai mult, am încuiat şi poarta, am pus şi paznici”, a conchis Matei. 

Citiţi astăzi pe bucuresti.adevarul.ro unde îşi petrec chiulangiii timpul. 
 


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite