Cantacuzino are bani să facă din nou vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serurile trebuie produse după standarde europene
Serurile trebuie produse după standarde europene

Institutul Cantacuzino a primit ieri de la Guvern fonduri totale de un milion de lei pentru finalizarea lucrărilor şi reverificarea parametrilor de lucru.

Aceste lucrări vor permite instituţiei ca, până la 15 aprilie, să obţină avizele necesare pentru continuarea activităţii, inclusiv pentru producerea vaccinurilor. „Conform calculelor noastre avem nevoie de două milioane de lei pentru lucrările de renovare pe care Agenţia Naţională a Medicamentului ni le-a cerut.

Am primit un milion de la lei de la Guvern. Restul de un milion de lei o să-l scoatem din fondurile institutului. Cert este că acum avem fondurile necesare pentru lucrările de modernizare şi că vom putea relua producţia de vaccinuri din luna aprilie", a declarat Radu Iordăchel, directorul Institutului Cantacuzino.

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a retras, la 8 februarie, Institutului Cantacuzino autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinurilor deoarece i-a expirat standardul de bune practici de fabricaţie.

După această decizie, Institutul Cantacuzino s-a angajat ca, până la 15 aprilie, să finalizeze o serie de lucrări, dar şi de reverificări a parametrilor de lucru la liniile de producţie a vaccinurilor BCG şi pandemic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite