Canicula alungă clienţii taximetrelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canicula alungă clienţii taximetrelor
Canicula alungă clienţii taximetrelor

Închiderea mai multor discoteci a redus şi clientela de noapte. Taximetriştii se plâng că sunt obligaţi să-şi ia concediu sau să suporte căldura pe bani puţini.

Căldură mare pe asfalt, la fel de cald şi cu taxiul. Dar măcar, dacă mergi pe jos, mai rămâi cu banii în buzunar. Acesta pare să fie raţionamentul bistriţenilor care au distanţe mai mari de acoperit şi care evită drumul cu taximetrul. Banii economisiţi sunt însă doar cât să cumperi o pâine, pentru că nici o cursă medie prin Bistriţa nu depăşeşte 2-3 lei.

Taximetriştii se plâng că de când a dat căldura s-au redus drastic comenzile. „Se simte serios la încasări. Oamenii au plecat prin concedii. Nu mai avem nici 1.000 de comenzi pe zi, ceea ce este puţin pentru o firmă ca a noastră”, recunoaşte Valer Bâgiu, administratorul de la Total Taxi.

Numai clienţii fideli

El crede că preţul unei călătorii nu are nicio legătură cu scăderea numărului de clienţi. „Avem tarife cu 30% mai mici faţă de 2008 şi cu toate acestea comenzile sunt mult mai reduse”, comentează şeful firmei de taximetre. El crede că situaţia este cauzată atât de numărul mare de bistriţeni activi plecaţi în concediu, dar şi de situaţia economică actuală.

Dacă în zilele lucrătoare treaba mai merge, sâmbăta şi duminica taximetriştii se transformă în paznici de maşini. Ionuţ Silaşi este taximetrist la Unitaxi şi aşteaptă în maşină să audă prin staţie vreo comandă. „În maşină este foarte cald, aerul condiţionat nu merge, e greu de suportat”, spune şoferul.

„Au plecat elevii în vacanţă, prin fabrici s-au făcut disponibilizări şi vreo două discoteci, că se duceau tinerii noaptea pe acolo cu taxiul,  s-au închis. Este greu, unii colegi şi-au mai luat concediu, dar dacă îţi iei concediu, nu faci încasări”, povesteşte taximetristul.

Un altul, George Pop, de la o altă firmă, spune că nu are decât curse până în 4 lei. „Curse în afara oraşului nu prea sunt, în rest distanţele sunt mici. Cu cât faci, nu merită banii nici deplasarea până la client. Sunt vremuri grele”, oftează omul. El crede însă că afacerile nu mai merg şi pentru că Primăria lasă prea multe taxiuri pe şosele. „De când a aprobat Primăria 80 de locuri noi, treaba nu mai merge”, mai adaugă Pop.

Clienţii se plâng că aşteaptă cam mult

Nici tarifele foarte mici nu-i pot mulţumi pe toţi. Unii clienţi cred că se aşteaptă cam mult. „Este adevărat că nu e scump cu taxiul, dar parcă trebuie să aştepti prea mult până vine maşina”, crede Angela Bucur, o clientă de 36 de ani, care se urcă într-un taxi. „Apoi cu traseele astea noi si sensurile unice se ajunge mai greu, că nu ai încotro, nu mai sunt atâtea scurtături”, îi răspunde şoferul în maşina căruia s-a urcat.

„Oraşul este aglomerat şi acum, iar amenajările de circulaţie din ultimele luni prelungesc timpii de parcurgere a unor rute”, explică administratorul de la Total Taxi, Valer Bâgiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite