Candidaţi pragmatici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IT, Ingineria Mediului, Ingineria Produselor Alimentare şi Medicina sunt facultăţile cele mai curtate în acest an de absolvenţii de liceu. "Sunt domenii căutate pentru că aici se găsesc cele

IT, Ingineria Mediului, Ingineria Produselor Alimentare şi Medicina sunt facultăţile cele mai curtate în acest an de absolvenţii de liceu. "Sunt domenii căutate pentru că aici se găsesc cele mai multe şi cel mai bine plătite locuri de muncă", crede Gheorghe Pleşu, director la Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Iaşi.

De asemenea, la Universitatea de Medicină şi Farmacie concurenţa este mult mai mare faţă de anii trecuţi. "Medicina redevine atractivă poate pentru că mulţi au ocazia să lucreze în ţările Uniunii Europene, diplomele de la noi fiind echivalate cu cele din străinătate", explică rectorul Vasile Astărăstoae.

Fizica şi Matematica, ocolite

Sunt însă şi facultăţi care duc lipsă de studenţi. La Facultăţile de Matematică şi de Fizică din cadrul Universităţii "Al.I.Cuza" şi la Facultăţile de Agricultură şi Zootehnie, din cadrul Universităţii de Agronomice din Iaşi, locurile scoase la concurs nu s-au ocupat, iar înscrierile s-au prelungit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite