Canada va testa vaccinuri pentru gripa nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul canadian al Sănătăţii, Leona Aglukkaq, a anunţat ieri crearea unei reţele naţionale de cercetare privind gripa nouă, care va avea ca principală sarcină să testeze vaccinuri, relatează AFP.

Ministrul a afirmat că reţeaua, din care vor face parte 80 de experţi de la 30 de centre de cercetare din ţară, va beneficia de un ajutor federal de 10,8 milioane de dolari canadieni (9,6 milioane de dolari americani) pe trei ani.

"Această reţea se va concentra pe obiective precise de cercetare, în special asupra evaluării de noi vaccinuri pentru a combate o pandemie de gripă", a spus ea. Sarcina cercetătorilor va fi de a asigura canadienilor "un vaccin sigur şi rapid accesibil".

Mai multe grupuri farmaceutice din lume lucrează în prezent la vaccinuri împotriva virusului A(H1N1), iar primul ar trebui să fie gata spre sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit bilanţului de ieri, virusul a contaminat până în prezent 2.115 persoane în Canada şi a provocat trei decese. În total, în lume au fost confirmate 21.940 de cazuri în 69 de ţări şi 125 de persoane au murit din cauza virusului. România are nouă cazuri confirmate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite