BBC: Canada reintroduce vizele pentru cetăţenii cehi şi mexicani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>BBC</b>: Canada reintroduce vizele pentru cetăţenii cehi şi mexicani
<b>BBC</b>: Canada reintroduce vizele pentru cetăţenii cehi şi mexicani

Canada a impus vize pentru călătorii care vin din Mexic şi Republica Cehă, pentru a pune capăt unei adevărate explozii de cereri de azil depuse de cetăţenii acestor două ţări.

Guvernul canadian a anunţat, luni, reintroducerea vizelor pentru cetăţenii din Cehia şi din Mexic, măsură ce va intra în vigoare de miercuri, scrie BBC News.

Ministrul canadian al Imigraţiei, Jason Kenney, a declarat că "flexibilitatea necesară pentru supravegherea intrării în Canada şi va facilita verificarea cererilor autentice".

Mexicul şi Cehia se află în fruntea listei ţărilor de unde provin cererile de azil în Canada. Însă Ottawa consideră că, cel mai adesea, cererile provin de la persoane care imigrează în vederea obţinerii unui loc de muncă şi care doresc să scurteze, astfel, perioada de analiză a dosarului.

Se întâmplă foarte des ca persoanele care au într-adevăr nevoie de protecţia Canadei să aştepte luni sau chiar ani înaintea analizării cererii lor de azil. Este inacceptabil, a adăugat Kenney.

Aproape de 3.000 de cereri de azil au fost depuse de cetăţenii cehi de la ridicarea sistemului de vize, în octombrie 2007, faţă de mai puţin de cinci cereri înregistrate 2006.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite