Campionul Bute, între OK şi KO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute rămâne deţinător al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, însă promotorul lui Librado Andrade i-a cerut românului revanşa. Librado Andrade este considerat, de o parte a presei de peste Ocean, drept „învingătorul moral al acestui meci”.

Regulamentul este de partea pugilistului român, care nu are cum să-şi piardă centura cucerită sâmbătă dimineaţă, chiar dacă oficialii mexicani pun presiune pe IBF pentru ca aceasta să mai organizeze încă un meci.

Site-ul rds.ca notează, după victoria la puncte a pugilistului Lucian Bute în faţa mexicanului Librado Andrade, că de fapt ar trebui să se considere că românul a fost învins prin KO, informează Mediafax.

Arbitrul partidei dintre Bute şi Andrade ar fi numărat prea încet atunci când sportivul din ţara noastră se afla la podea.
„Fără nicio îndoială, lui Andrade i s-a furat centura de către arbitrul Marlon Wright, care a numărat groaznic până la 10 la finalul reprizei a 12-a. La reluarea de pe Showtime, s-a văzut că au fost 17 secunde. 17! Ce mod trist de a încheia un meci care până atunci fusese foarte bun pentru Bute, eficient şi precis.

Este evident că după această adevărată înfrângere, titlul lui Bute îşi pierde valoarea şi românul va trebui să urce din nou în ring cât mai curând pentru a-şi recăpăta credibilitatea.

Cea mai bună ar fi o revanşă în faţa lui Andrade, dar după bătaia de stradă a acestuia, cu siguranţă ar fi prudent din partea celor de la Interbox să amâne o înfruntare pentru viitorul îndepărtat. Sper că cei care au urmărit meciul vor avea onestitatea de a recunoaşte că Bute a pierdut şi Andrade ne-a arătat că Lamotta mai boxează şi că Rocky există“, scrie site-ul canadian citat de Mediafax.

Potrivit site-ului canoe.ca, promotorul lui Andrade a solicitat ca IBF să ceară organizarea unei revanşe, deoarece, în opinia sa, mexicanul a fost victima „unei decizii tendenţioase a arbitrului“. Promotorul lui Andrade a precizat că va contesta decizia celor trei arbitri-judecători de la meciul cu Bute.

Bute rămâne în posesia titlului cucerit

Pugilistul român Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat, sâmbătă dimineaţă, la Montreal.

Bute s-a impus la puncte, după un meci de 12 reprize, după ce în runda a zecea l-a trimis la podea pe Andrade, care a fost numărat de arbitru. În ultimele secunde ale meciului, Bute a căzut şi a fost numărat, însă a fost „salvat“ de gongul final. Decizia celor trei oficiali a fost în unanimitate în favoarea lui Bute: 117-109, 115-111, 115-110.

„Bute a fost foarte puternic, chiar dacă a fost trimis la podea în repriza a 12-a. La final, aşa cum era de aşteptat, s-a ridicat pentru că o partidă de box se câştigă de la prima până la ultima repriză“, a declarat preşedintele Rudel Obreja.

image

Este scandalos modul în care arbitrul a oprit numărătoarea pentru a-l ajuta pe român

image


Librado Andrade, challenger

image

Andrade a profitat de oboseala mea şi m-a trimis la podea. M-a învins doar în runda a 12-a. Atât!

image


Lucian Bute, campion mondial IBF

image

În momentul în care Andrade şi-a părăsit colţul, am încetat să număr, iar Bute s-a ridicat

image


Marlon Wright, arbitrul partidei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite