Campionatul Naţional de Snooker, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa finală a unuia dintre cele mai elegante sporturi are loc în acest weekend, la Bucureşti, la Centrul Naţional de Snooker. Câştigătorul acestei competiţii va fi desemnat în urma

Etapa finală a unuia dintre cele mai elegante sporturi are loc în acest weekend, la Bucureşti, la Centrul Naţional de Snooker.

Câştigătorul acestei competiţii va fi desemnat în urma punctajului cumulat la cele patru etape. Prima etapă a campionatului s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 25 - 27 octombrie, cea de-a doua, la Cluj (1 -2 noiembrie), iar cea de-a treia, la Constanţa (29 noiembrie- 2 decembrie).


Participarea la această ultimă etapă, ca şi la cele trecute, este deschisă tuturor sportivilor legitimaţi la unul din cluburile afiliate Federaţiei Române de Snooker.


Centrul Naţional de Snooker din strada Grânarului (zona Pantelimon) a fost inaugurat săptămâna aceasta, într-un cadru festiv, cu invitaţi de marcă. Dintre aceştia nu au lipsit Francisc Tobă - preşedintele Federaţiei Române de Snooker, Octavian Belu, Alexe Gavrilă, Cătălin Deaconescu (prefectul Bucureştiului), Liliana Mincă, preşedintele Loteriei Naţionale (sponsorul oficial al federaţiei), precum şi Maxime Cassis, secretarul Federaţiei Europene de Snooker.


Avem şi învingători


La scurt timp după înfiinţarea Asociaţiei de Snooker din România (12 mai 2004), ţara noastră a avut deja primii participanţi la o competiţie oficială internaţională: Challenge Tour Qualiffiers, Volkermarkt, Austria, 25-26 mai 2004. Este vorba despre Bontea Daniel.


Prima victorie a unui sportiv român la o astfel de competiţie a venit doi ani mai târziu, în 2006, la Campionatul European de juniori U19 Snooker Championship din Letonia, prin prestaţia lui Bogdan Cozmanciuc (14 ani).
Însă cel mai bun rezultat obţinut de un român la un campionat internaţional a fost obţinut de Daniel Bontea, la CE seniori Constanţa.


Coafura necorespunzătoare, o problemă


Pe lângă faptul că ţinuta trebuie să fie conform regulamentului (pantaloni din stofă, cămaşă cu mânecă lungă, vestă şi papion) şi trebuie să fie un foarte bun cunoscător al regulamentului de snooker, sportivul mai are o grijă: tunsoarea şi coafura. Acestea trebuie să fie decente, tocmai pentru a evita reacţii neplăcute din partea oficialilor EBSA (The European Billiards and Snooker Association) şi a celorlalţi participanţi la evenimentele internaţionale.

Babken Melkonian (foto centru) - locul I seniori şi premiul pentru cel mai mare break al competiţiei (51) la cea de-a III-a etapă, desfăşurată la începutul acestei luni, la Constanţa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite