Campanie anticerşetori, la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin în perioada Sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun, Poliţia Comunitară din Târgu Mureş cheltuieşte pe benzină, zilnic, 8,7 milioane de lei vechi, numai pentru a-i scoate pe

Cel puţin în perioada Sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun, Poliţia Comunitară din Târgu Mureş cheltuieşte pe benzină, zilnic, 8,7 milioane de lei vechi, numai pentru a-i scoate pe cerşetori din oraş.
În acest sens, Ştefan Vălcăuan, director executiv al instituţiei, a declarat, ieri, că 90 la sută din cei care fac bani din mila oamenilor vin din judeţ, mulţi dintre ei neavând identitate. În ultimul an, în baza de date a Poliţiei Comunitare au fost înregistrate peste 900 de astfel de persoane, exclusiv de etnie rromă, din care doar 26 sunt din Târgu Mureş. Nici Direcţia de Protecţie a Copilului Mureş nu-i poate lua în evidenţă pe aceşti cerşetori, fiindcă ei nu există din punct de vedere civic. Toate aceste aspecte au fost puse în evidenţă cu prilejul unei întâlniri a factorilor responsabili, desfăşurată, ieri, la Primăria din Târgu Mureş. Liderii rromilor târgumureşeni prezenţi la discuţii şi-au exprimat disponibilitatea de a ajuta organele competente în rezolvarea problemei. "Vin ţigani de-ai noştri din alte localităţi şi ne fac pe noi de ruşine. Chiar dacă şi noi creăm unele probleme minore în comunitate, de cerşit, nu cerşim", a ţinut să sublinieze Lenghel Lazăr, inspector pentru rromi din cadrul primăriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite