Camere video în tramvaiele arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad a propus instalarea unor camere video de supraveghere, în primul rând în tramvaie, în cadrul programului de prevenire a infracţiunilor

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad a propus instalarea unor camere video de supraveghere, în primul rând în tramvaie, în cadrul programului de prevenire a infracţiunilor şi de creştere a gradului de siguranţă al cetăţenilor pe mijloacele de transport în comun.
Propunerea a fost lansată de reprezentanţii poliţiei arădene, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Companiei de Transport Public Arad, însă aplicarea ei a rămas, deocamdată, la faza de intenţie. Conducerea CTP Arad este de acord cu instalarea unor asemenea camere video de supraveghere care, pe lângă faptul că vor diminua numărul furturilor comise în mijloacele de transport în comun, vor avea ca efect şi diminuarea numărului de vandalizări. "Dacă vom face o investiţie în acest sens, vom încerca să o legăm de ceva ce aduce bani, cum ar fi, de pildă, reclama video", a precizat directorul tehnic al CTP Arad, ing. Petru Cuvineanu. De menţionat că, în vreme ce montarea unor camere video de supraveghere în mijloacele de transport în comun constituie un lucru relativ nou în România, această metodă este frecvent folosită în străinătate, atât pentru siguranţa călătorilor, cât şi în scopuri comerciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite