Camelia acceptă noua inimă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două zile după ce a primit o inimă nouă, starea Cameliei Chirteş, fetiţa de 3 ani din Reghin, este stabilă. Momentan, fetiţa acceptă cordul nou şi se poate spune că aceasta a trecut peste pragul critic postoperatoriu.

„În cazul unui asemenea transplant, primele două zile sunt decisive. Fetiţa va urma totuşi un tratament sever pentru tot restul vieţii", a precizat dr Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică din cadrul IBCT.

A fost pentru prima dată când medicii români au realizat un transplant de cord pentru un pacient de o vârstă atât de fragedă. Inima pe care a primit-o Camelia a venit de la un băieţel de 4 ani din Timişoara, care a decedat în urma unui accident rutier.

Externaţi la sfârşitul săptămânii

Cei doi copii care au primit câte un rinichi de la Denis se simt bine după transplant.

„Unul dintre ei, cel mai mare (Vasile Filip, 5 ani - n.r.) merge chiar extraordinar, are diureză bună, iar cel mic (Cristian, 2 ani - n.r.) a avut diureza un pic mai târziu, dar e bine şi el acum", a precizat profesorul Mihai Lucan, şeful echipei de medici care au făcut cele două transplanturi.

Dacă totul merge bine, este posibil ca cei doi copii să fie externaţi la sfârşitul săptămânii viitoare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite