Cămătari eliberaţi dintr-un viciu de procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cămătari eliberaţi dintr-un viciu  de procedură
Cămătari eliberaţi dintr-un viciu de procedură

Interlopii Viorel Curea - zis „Uscatu” şi Ion Feraru - zis „Ţepoi” au fost eliberaţi, marţi, de procurorii Tribunalului Tulcea din cauza unui viciu de procedură.

Mai citeşte şi:

VIDEO Primii cămătari arestaţi în Tulcea
EXCLUSIV VIDEO Cămătarii fac averi pe timp de criză: cum negociază cămătarii
VIDEO Când cămătăria aduce moartea
S-au sinucis de teama cămătarilor

Timişoara: Poştăriţă tâlhărită de 80.000 de lei, premiată pentru bătaia cu hoţii eliberaţi de poliţişti

Judecătorii Ştefania Roibu, Elena Bibu şi Marinela Pescăruş nu a luat în calcul înregistrările telefonice incriminatorii pe care cămătarii le purtaseră cu victimele, oamenii de afaceri Sorin şi Alina Roşu din Tulcea, pentru că nu au fost autentificate.

„Nu s-a făcut autentificarea pentru toate convorbirile înregistrate depuse la dosar ci doar pentru câteva nu tocmai semnificative. Practic nu exista la dosar un proces verbal de autentificare, astfel că nu am putut lua în considerare aceste probe, convorbirile telefonice” a declarat judecătorul Marilena Pescăruş.

Asta, în condiţiile în care, potrivit unui fragment din ameninţările adresate telefonic de cămătari, soţii Roşu erau ameninţaţi cu moartea: „Dacă nu daţi banii chiar vă omor, gata!...Vă rup picioarele, nu mai ţine!”.

În plus, „mai erau la dosar şi plângerile, care ar fi trebuit luate în seamă. La percheziţie s-au găsit bileţele cu nume şi sume de bani semn că sunt multe alte victime. Acum în libertate cei doi îşi vor continua obiceiurile pentru că nu pot fi condamnaţi de două ori pentru acelaşi tip de infracţiune”, a subliniat procurorul de caz Laura Subţirelu, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

„Ţepoi“, Comparat cu Alain Delon

Cei doi interlopi tulceni au fost apăraţi de cei mai buni avocaţi din Tulcea: şefa baroului - Aurora Oprea, Liviu Ciulei şi Teodor Borisov - fost preşedinte al Judecătoriei şi judecător până acum câteva luni.

Avocaţii au marşat în pledoarie şi pe latura emoţională cerându-le judecătorilor să nu dea dovadă de rasism.
„Uitaţi pentru o clipă că ar fi ţigani, chiar dacă domnul Feraru este mai colorat, mai întunecat la faţă.Gândiţi-vă că îl aveţi în faţă pe Alain Delon, aţi mai crede că este o persoană periculoasă?!”a pledat avocatul Ciulei.

„Sfatul meu pentru reclamanţi: să dispară“

Oamenii de afaceri Sorin şi Alina Roşu din Tulcea, cei care au avut curajul să reclame presiunile la care au fost supuşi, nu s-au prezentat la audierile de la Poliţie deşi au fost solicitaţi, iar unul dintre avocaţii cămătarilor a precizat în faţa instanţei că soţii reclamanţi se pregătesc să fugă din ţară.

Oricum, în sala de judecată au fost prezenţi zeci de interlopi tulceni, prieteni cu arestaţii, care au putut auzi cu uşurinţă din pledoariile avocaţilor numele şi adresele la care pot fi găsiţi soţii Roşu. „Sfatul meu pentru reclamanţi ar fi să dispară, dar or să trăiască în teroare toată viaţa chiar dacă nu îi găsesc, şi asta nu e viaţă. Cei doi (Viorel Curea şi Ion Feraru, n.r.) sunt unşi cu toate alifiile. S-au cheltuit o groază de bani pentru documentare şi ei sau scăpat imediat, acum rezolvă treaba afară, pun pariu că scapă”, a declarat un poliţist tulcean, sub protecţia anonimatului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite