Căluţii de mare vânează performanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căluţii de mare vânează performanţa
Căluţii de mare vânează performanţa

Pentru a ajunge la o competiţie importantă, cursanţii de la Bucharest Sport Club trec prin iniţiere şi selecţie. Piscina olimpică din cadrul Complexului Naţional „Lia Manoliu” oferă copiilor şansa de a învăţa să înoate, într-un cadru organizat, pe perioada verii.

Părinţii apelează din ce în ce mai des la cluburile care organizează iniţiere şi selecţie în nataţie, pentru ca cei mici fie să urmeze un curs de înot, fie pentru performanţă. Astfel, timp de aproximativ zece zile, elevii sunt lăsaţi în grija instructorilor specializaţi, acolo unde, timp de o oră zilnic, copiii se joacă, exersează sau se antrenează în bazin.

Unul dintre cluburile cu performanţe la nivel intern şi internaţional, care oferă toate condiţiile pentru membrii săi, este Bucharest Sport Club. Asociaţia şi-a început activitatea în urmă cu numai doi ani şi rezultatele nu au întârziat să apară, sportivii acestei grupări ajungând vicecampioni europeni la biatlon, precum Ioana Zărnoianu şi Bogdan Manea.

Preşedintele clubului, Marius Grigore, a declarat că a fost nevoie de o selecţie atentă la nivelul copiilor pentru a se ajunge până aici. „Noi încercăm să schimbăm mentalitatea părinţilor. De multe ori aceştia îi aduc pe cei mici la piscină din diferite motive, care ţin mai puţin de performanţă.

Prin ceea ce facem, ideal ar fi ca elevii să vină din plăcere să înoate şi să fie relaxaţi la antrenamente. Asta a contat şi contează la club”, a completat oficialul Bucharest Sport Club.

UN ABONAMENT COSTĂ 150 DE LEI

Selecţia începe de la vârsta de 7-8 ani şi sunt primiţi atât băieţii cât şi fetele. Programul de pregătire zilnic este de 60 de minute la iniţiere, în timp ce un antrenament la sportivii deja obişnuiţi cu apa durează două ore. Un abonament pentru zece şedinţe porneşte de la 150 de lei, acesta prelungindu-se dacă cel mic se decide să facă performanţă, la unul de 200 de lei lunar.

La început, copiilor li se acordă toată atenţia. „Instructorii înoată alături de cei mici şi se joacă cu ei”, spune Marius Grigore. Preşedintele Bucharest Sport Club are şi un mod inedit de a atrage copiii: „Avem mai multe grupe. «Pinguinii» sunt primii-veniţi, cei care se află la iniţieri, apoi urmează «Căluţii de mare», acolo unde trec avansaţii, iar sportivii care merg către performanţă sunt denumiţi «Rechinii», aceasta fiind grupa cea mai avansată. Toţi vor să ajungă aici”, a precizat Marius Grigore.

Pentru a putea să menţină aceste serii de iniţiere, selecţie şi performanţă, preşedintele Bucharest Sport Club a spus că are nevoie de un buget de cel puţin 5.000 de euro pe an.

Cursuri de înot

În Bucureşti

-CLUB MIRAMAR: taxă lunară 250 de lei. Contact: www.clubmiramar.ro. Telefon: 021-255.04.36
-COMPLEX DINAMO. taxă pe zi între 10 şi 20 de lei.
-CLUB CARA. taxă pe zi 6 lei. Contact: scaraimpexsrl@yahoo.com. Telefon: 021-348.35.80

În ţară

CLUJ-NAPOCA.
Piscina Olimpică, taxă lunară de 100 de lei.
Telefon: 0264-408.561

ORADEA. Bazinul Olimpic, taxă lunară 71 de lei. Telefon: 0259-449.331
PITEŞTI. Bazinul Olimpic, taxă lunară 100 de lei. Telefon: 0248-221.401

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite