Calitatea agentului termic rămâne slabă în Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Să nu ne mai lăudăm că subvenţionăm, pentru că acoperim pierderile din reţea!", a afirmat, ieri, consilierului local Doru Oprişcan, în cadrul unei dezbateri pe tema energiei termice în

"Să nu ne mai lăudăm că subvenţionăm, pentru că acoperim pierderile din reţea!", a afirmat, ieri, consilierului local Doru Oprişcan, în cadrul unei dezbateri pe tema energiei termice în Târgu Mureş.
Astfel, conducerea şi membrii Consiliului de Administraţie ai Energomur au arătat că în strategia societăţii privind alimentarea cu energie termică în sistem centralizat în Târgu Mureş sunt prevăzute o mulţime de lucrări de modernizare a centralelor termice, dar şi a sistemului de distribuţie. Pentru a-şi proteja investiţiile, consiliul local a votat, în temeiul HG 462 din 5 aprilie 2006, în ultima sa şedinţă, o taxă de debranşare şi una de rebranşare, ambele în valoare de 2.000 RON.
Consilierul local Octavian Moraru a declarat că măsurile prevăzute în strategie vor coborî preţul la gigacalorie cu 30-35 la sută, însă calitatea agentului termic rămâne slabă. Singura soluţie rămân fondurile de la bugetul central, local, dar şi fondurile structurale ce vor veni abia după integrarea în Uniunea Europeană.
O altă problemă, cea a repartitoarelor, relevă faptul că, la toate cele patru firme de repartitoare din Târgu Mureş, un control amănunţit al OJPC a confirmat o serie de nereguli, însă Energomur nu dispune de pârghiile necesare verificării acestora.
O altă problemă este cea a blocurilor unde mai există doar până la cinci apartamente în sistem centralizat, ale căror facturi sunt enorme. "Sunt convins că pentru iarna 2006-2007 nu există decât o soluţie financiară. Probabil se va face o medie pe centrală, iar diferenţa va fi suportată de către Consiliul local", a concluzionat Doru Oprişcan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite