Călin Gordea, doi ani printre îngeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul studentului zălăuan mort în urmă cu doi ani în faţa clubului „Obsession”, din Cluj-Napoca, nu a fost încă finalizat. O familie din Zalău încă mai speră ca justiţia românească să găsească vinovatul pentru moartea fiului lor, omorât în urmă cu doi ani în faţa unui club clujean.

De doi ani, viaţa familiei Gordea, din Zalău, e seacă şi rece ca un rechizitoriu. Un rechizitoriu pentru moartea fiului lor, Călin Gordea, ucis în faţa unui club clujean.

Cu un gest tremurat, Alexandru Gordea şterge de praf trei casete video. „Sunt cu el, de la absolvire. Nu am curajul să le vizionez”, spune tatăl. „De ce a întârziat atât de mult ambulanţa? Oare nu putea fi salvat?” sau „De ce a murit chiar el? De ce chiar de ziua lui?”, sunt întrebări  fără răspuns, rostite surd de părinţi în fiecare zi.

Ştiu că nu vor primi niciodată o explicaţie. Tot ce mai pot să spere este ca vinovatul să plătească pentru moartea fiului lor. Dorina Gordea trăieşte, de doi ani, cu calmante. Tatăl, Alexandru, trage cu patimă din a zecea ţigară aprinsă în ultimele zece minute. „El e mai introvertit. De fiecare dată când mergem la mormânt, mă grăbeşte să plecăm de acolo. Nu îi place să mă vadă plângând”, spune soţia.

Aniversarea de la mormânt

„Îl mângâi şi îl sărut, dar este rece”. Boabe sărate curg pe obrazul unei femei pe care se citeşte nenorocire, neputinţă şi o tristeţe fără margini. Marmura albă a mormântului fiului ei este dăltuită cu chipul băiatului, ce zâmbeşte cald. „Vrem să plătească cineva”

Astăzi ar fi împlinit 23 de ani. În loc de petrecere, familia lui Călin Gordea i-a pregătit 23 de trandafiri. Mormântul lui Călin este acoperit de crizanteme colorate, iar pe margine străjuiesc lumânări pâlpâitoare, ascunse în candele de ceramică.

Una dintre ele e adusă chiar din Constanţa, de careva dintre prieteni. Câţiva dintre ei nu l-au uitat nici acum, şi au venit, aseară, să aprindă o lumânare. Neputincioasă, familia Gordea aşteaptă de doi ani ca justiţia românească să-şi facă treaba, şi să dea un verdict în cazul morţii lui Călin.

„Eu nici nu am putut merge la proces, a fost doar soţul, de câteva ori”, spune Dorina Gordea. „Vrem închisoare, şi nici nu vreau să aud de închisoare cu suspendare”, completează soţul, Alexandru Gordea.

Îmbrăcaţi în negru, părinţii păstrează într-un colţ de masă colac de la parastasul de sâmbătă. Un anunţ, ascuns într-o pagină de ziar local, aminteşte de durerea unei familii ce încearcă să-şi găsească liniştea: „Cerul a mai câştigat un înger...”.

Călin a murit chiar de ziua lui

Călin Bondor a murit în faţa clubului Obsession, din Cluj-Napoca, în noaptea de 6 spre 7 noiembrie 2006. El ieşea din local, unde îşi sărbătorise ziua de naştere, moment în care a fost implicat într-o bătaie dintre grupul amicilor lui şi alţi tineri.

Zălăuanul a murit din cauza unei lovituri la nivelul capului. Emil Boc , ce trecea întâmplător prin zonă, a fost unul dintre cei care i-au acordat tânărului primul ajutor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite