Un cartel de droguri a provocat incendiul din California

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cartel de droguri a provocat incendiul din California
Un cartel de droguri a provocat incendiul din California

Poliţia a confirmat marţi că un cartel mexican de droguri s-ar afla la originea incendiului care afectează din 8 august parcul natural Los Padres, situat la nord de Santa Barbara (California), unde autorităţile au găsit un câmp cu 30.000 de plante de marijuana, relatează AFP.

Autorităţile din comitetul Santa Barbara au anunţat deja că incendiul, care a distrus peste 36.400 de hectare de vegetaţie, a izbucnit probabil în urma focului de la bucătărie dintr-o plantaţie ilegală de marijuana.

Poliţia a confirmat că plantaţia aparţine unui cartel de droguri mexican, ţinând cot de cantitatea de marijuana cultivată şi de materialul găsit la faţa locului - în special furtune pentru irigare şi bidoane cu fertilizatori. Autorităţile au descoperit şi o puşcă semiautomată, a precizat Los Angeles Times pe site-ul său.

Cele 30.000 de plante de marijuana găsite aveau între un metru şi doi înălţime, iar cultivatorii deviaseră un curs de apă pentru a le iriga, afirmă cotidianul.

Potrivit poliţiei, persoanele însărcinate să aibă grijă de plantaţie ar fi fugit înainte de sosirea pompierilor.

Câmpurile de marijuana sunt numeroase în parcul Los Padres. Şeriful din Santa Barbara, Bill Brown, citat de Los Angeles Times, spune că autorităţile nu ar putea supraveghea toată pădurea nici măcar cu o armată.

Forţele de ordine au confiscat, de la începutul anului, peste 225.000 de plante, cu o valoare comercială de 675 de milioane de dolari,

Potrivit Departamentului californian pentru prevenirea incendiilor (Calfire), incendiul din parcul Los Padres este controlat în prezent în proporţie de 75%. Şi un alt incendiu important cu care se luptă pompierii californieni, din comitatul Santa Cruz, la 560 de kilometri nord-vest de Los Angeles, este controlat în proporţie de 80%.

California este afectată în mod frecvent de incendii. În anul 2007, 640.000 de locuitori au fost evacuaţi şi 2.000 de locuinţe distruse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite