Calea ferată, liberă după 33 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea ferată, liberă după 33 de ore
Calea ferată, liberă după 33 de ore

Primul tren care va trece prin Cârcea este Intercity 595 Bucureşti - Timişoara, în jurul orei 18.00

La 33 de ore de la accident, oamenii au reuşit să ridice şi ultimul vagon. „În zonă a fost adus un boghiu pentru a ridica şi ultimul vagon. Trenul deraiat a fost dus la Malu Mare. Vagoanele pot fi reparate, nu vor ajunge la fier vechi. La ora 16.00, circulaţia va fi reluată pe un singur tronson“, a declarat Eugen Ciobotariu, director Intervenţii Feroviare CFR.
Angajaţii CFR sosiţi la faţa locului au declarat că muncesc practic gratis, ceea ce nu li se pare normal.„Trebuia să ne dea salariu de pe data de 15 septembrie. Ne-au chemat de dimineaţă aici să muncim, dar nimeni nu ne spune când ne vom primi şi drepturile băneşti. Noi avem rate bancare şi familie de întreţinut, dar pe nimeni nu interesează acest lucru“, a spus Marius Vinciu, angajat CFR Călători.
Primul tren va trece prin Cârcea în jurul orei 18.00, fiind vorba de Intercity 595, care circulă pe ruta Bucureşti - Timişoara.

Declaraţii contradictorii


Radu Fetoiu, şeful diviziei lucrări CFR susţine că zilnic un angajat trebuie să verifice la ora 11.00 cu un ciocan, dacă sunt probleme la şine. „Ştefan Vilara a fost în ziua producerii accidentului responsabil cu acest lucru. Nu ne-a raportat că ar fi existat probleme. În urma raportului a reieşit că pe tronsonul Banu Mărăcine-Malu Mare nu sunt defecţiuni“, a spus Eugen Ciobotariu, director Intervenţii Feroviare CFR.Unii dintre angajaţii CFR aflaţi azi la locul accidentului au declarat că e greu să se respecte acest lucru şi că nu se fac verificări în fiecare zi pentru că sunt de mers kilometri buni pe jos şi nu au cum să facă acest lucru.

Trenul care a deraiat avea viteză legală


„În zona în care trenul a sărit de pe şine viteza legală era de 120km/h. Mecanicul de locomotivă nu a avut mai mult de 105km/h, aşa că este exclus ca accidentul să se fii produs din cauza vitezei, a declarat astăzi de la faţa locului Marian Şuşanu, director Regionala CFR Călători Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite