Căldura, coşmarul moldovenilor în fiecare iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce locuitorii din unele oraşe privesc cu speranţă spre calorifere, în alte localităţi oamenii vor să se debranşeze, dar nu pot. Într-o criză fără precedent se zbate cel mai mare oraş din Moldova. Edilii Iaşului nu ştiu dacă la iarnă cele 60.000 de familii branşate la CET vor avea căldură.

Responsabilii încălzirii din municipiul Iaşi recunosc că situaţia din această iarnă este mai gravă ca niciodată. În depozitele Centralei de Energie Termică nu a ajuns până acum niciun gram de cărbune pentru că furnizorii nu au respectat termenele de livrare. CET a fost debranşată şi de la furnizorul de gaz, săptămâna trecută. În aceste condiţii, agentul termic ar urma să fie produs la preţuri duble sau chiar triple, pe bază de păcură.

Câmpulung, un oraş debranşat

Locuitorii din Câmpulung Moldovenesc trebuie să se descurce singuri la iarnă, cu încălzirea. Furnizorul local de energie termică trece printr-un program de modernizare, s-a achiziţionat o centrală nou, dar nu s-au montat instalaţiile.  “Ne dăm silinţa, interesul este să aducem totul la zi, dar deocamdată populaţia va trebui să găsească alte metode de încălzit”, a arătat viceprimarul Mihăiţă Negură.

Prevăzători, majoritatea locuitorilor şi-au montat din vreme sobe în apartamente şi se aprovizionează cu lemne pentru foc. “Noroc că lemnele nu-s scumpe. Cu termoficarea, m-am lămurit eu mai demult”, a oftat Ilie Spătăreanu. Alţii s-au orientat spre încălzirea cu calorifere şi radiatoare electrice, o variantă mult mai costisitoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite