Călăul de 14 ani, expert în manevrarea armelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călăul de 14 ani, expert în manevrarea armelor
Călăul de 14 ani, expert în manevrarea armelor

Viorel Ionuţ Popa l-a executat cu sânge rece pe Adrian Fota, folosind o puşcă de vânătoare. Viorel Ionuţ Popa, băiatul care la doar 14 ani şi jumătate şi-a executat, cu o puşcă de vânătoare, prietenul în vârstă de şapte ani a fost trimis în judecată.

Cruzimea tânărului din Tătuleşti, judeţul Olt, a uluit o ţară întreagă, când, în după amiaza zilei de 26 februarie 2009, l-a invitat pe Adrian Fota la locuinţa sa sub pretextul că îi va arăta nişte iezi şi l-a împuşcat direct în faţă cu arma de vânătoare a tatălui său – marca Baikal, calibru de 12 milimetri. Micuţul nu a mai avut nicio şansă să se apere.

În faţa anchetatorilor, minorul nu a negat abominabila crimă, deşi iniţial, sprijinit de mama sa, a încercat să „şteargă” urmele.

Ajutat de mamă să scape de cadavru

Odată ajunşi la locuinţa lui Viorel, acesta a mers direct în camera în care tatăl său ţinea arma. A luat-o, a asamblat-o în doar câteva minute, a lipit-o de obrazul băieţelului de numai şapte ani şi a tras cu sânge rece. Micuţul s-a zbătut câteva momente, apoi a murit, sângele său fiind împroşcat pe zeci de metri. Pătat de sângele amicului pe care îl executase, Viorel Popa s-a spălat liniştit la fântâna din curte după care a dezmembrat arma, a scos de pe ţeavă corpul cartuşului folosit şi a introdus puşca în cutia metalică în care tatăl său o ţinea.

După câteva momente, Viorel i-a povestit mamei sale, Valera Popa, ce a făcut, iar aceasta – ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat – a luat trupul neînsufleţit al lui Adrian şi l-a dus la domiciliul bunicii sale, care locuia la circa 200 de metri.

Drumul între cele două locuinţe era plin de urme de sânge al micuţului împuşcat. L-a aruncat efectiv în braţele tatălui său şi a susţinut că nu ştie ce i s-a întâmplat micuţului. Viorel Popa riscă acum 25 de ani de închisoare pentru omor. El răspunde penal întrucât la data comiterii crimei împlinise vârsta de 14 ani.

Criminalul este resemnat

„Nu ştiu ce a fost pe capul meu,“ a spus Viorel Popa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Pe parcursul anchetei, tânărul a avut o atitudine resemnată faţă de anii grei de puşcărie care îl aşteaptă pentru omor.

Viorel era în clasa a VIII-a. Nu strălucea la învăţătură, dar lipsea rareori de la cursuri. Conform dirigintelui său, Viorel nu prea se baza pe logică, dar avea o memorie bună. Era prieten cu băieţi de 18, 19 ani. Singurul prieten mai mic decât el era Adrian, pe care îl cunoştea de când acesta avea trei ani, familiile lor aflându-se în relaţii de prietenie.

Tânărul era pasionat de arme, fiind familiarizat de mic cu manevrarea puştilor de către tatăl său care îl lua deseori la vânătoare. În timpul anchetei, Viorel şi-a demonstrat îndemânarea: el a asamblat şi a dezmembrat o puşcă în doar două minute. Tatăl lui Viorel, Marian Popa, a fost iniţial cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, însă a fost scos de sub urmărire penală fiind vorba despre o faptă care se sancţionează doar administrativ. 

I-a găurit faţa cu puşca

Viorel Popa a încercat iniţial să mintă, spunând că arma s-a descărcat accidental. Cercetările aveau să demonstreze că tânărul a apăsat pe trăgaci cu intenţia clară de a-l ucide pe Adrian. „Îmbrăcămintea cadavrului prezenta urme de sânge la nivelul pieptului, spatelui şi  capului.

La nivelul feţei s-a constatat că prezenta două orificii, la baza nasului, cel din partea dreaptă având o formă neregulată, franjurat, cu dimensiunea de 3x3 centimetri, iar cel din partea stângă având dimensiunea de 1x1 centimetri. Faţa cadavrului  era de asemenea acoperită cu sânge,“ se arată în raportul de autopsie a cadavrului micuţului Adrian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite