„Călăul“ Alexandru Rădulescu se vrea liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu doi ani, ucidea cu sânge rece un tânăr care “îndrăznise” să se scalde în lacul concesionat de el. Acum “se vede” liber! Fostul şef al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori

În urmă cu doi ani, ucidea cu sânge rece un tânăr care “îndrăznise” să se scalde în lacul concesionat de el. Acum “se vede” liber! Fostul şef al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Alexandru Rădulescu, condamnat la 23 de ani pentru omor, cere Tribunalului Dâmboviţa întreruperea executării pedepsei.

El susţine că are nevoie urgentă de un transplant de cornee care nu s-ar putea face în sistemul penitenciar.

“Afecţiunile de care sufăr reprezintă un pericol grav şi iminent de orbire, punându-mă în imposibilitatea de a executa pedeapsa închisorii”, arată Alexandru Rădulescu în cererea depusă la Tribunal. El mai arată că în afară de problemele oftalmologice, mai suferă şi de afecţiuni cardiologice, neurologice, precum şi de diabet zaharat.

În sprijinul afirmaţiilor sale, el a adus o expertiză efectuată în 2006 la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” din care rezultă că nu poate fi tratat în reţeaua de spitale a penitenciarelor. “Afecţiunile oftalmologice sunt progresive şi vor conduce la orbirea totală într-un termen nu foarte îndelungat”, mai spune Rădulescu.

Cataractă patologică

Judecătorii au decis în această vară mutarea lui Alexandru Rădulescu de la Penitenciarul din Mărgineni, unde executa pedeapsa, la cel din Jilava pentru a reface testele medicale. În luna iulie, Comisia de primă expertiză din INML concluziona că Rădulescu suferă de cataractă patologică Keratoconus st. III-IV, cardiopatie hipertensivă şi diabet zaharat.

Medicii notau că “singurul tratament în această fază a bolii este transplantul de cornee”, intervenţie care nu reprezintă o urgenţă. “Intervenţia chirurgicală se poate realiza într-un centru medical cu profil oftalmologic aparţinând Ministerului Sănătăţii cu paza asigurată de ANP”.

Comisia de primă expertiză din INLM mai arată că întreaga patologie pe care o prezintă Alexandru Rădulescu, atât din sfera oftalmologică, cât şi din cea cardiologică şi boli nutritive, “poate fi tratată în cadrul reţelei sanitare a ANP, cu respectarea indicaţiilor terapeutice şi control de specialitate periodic”.

Ucis cu puşca de vânătoare

Pe 25 iunie 2006, preşedintele AFAN l-a împuşcat pe Constantin Rădulescu, de 29 ani, pe malul Lacului 2 din satul Bunget, comuna dâmboviţeană Văcăreşti. Victima era la scăldat, împreună cu soţia. Când fiul concesionarului i-a cerut să iasă din apă, între cei doi a avut loc un schimb de replici dure. Alexandru Rădulescu a luat o puşcă de vânătoare şi a tras în tânăr, când acesta urcase în maşină ca să plece.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite