Bucureşti: Călătorii ar putea cere despăgubiri pentru că nu pot folosi metroul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, a spus că Regia va înregistra pierderi de pe urma grevei angajaţilor de la metrou, iar călătorii ar putea cere despăgubiri pentru că nu pot folosi metroul marţi, până la ora 16.00.

Gheorghe Udrişte a precizat că urmează să cuantifice pagubele produse de grevă la sfârşitul zilei, care "cu siguranţă acestea există", deoarece peste 350.000 de călători care folosesc în mod uzual metroul în intervalul cuprins între orele 5.00 -16.00 nu mai pot utiliza acest mijloc de transport. Astfel, aceştia ar putea cere daune din cauza acestui lucru, spune oficialul Metrorex.

La rândul său, secretarul general al USLM, Florin Crişu, a precizat că Metrorex nu pierde nimic din cauza grevei, deoarece salariaţii nu sunt plătiţi pe perioada protestului şi se face şi economie de energie.

Mai citiţi:
Haosul din Capitală de astăzi. Greva de la metrou a paralizat mai multe cartiere din Bucureşti. Vezi aici când s-a circulat cel mai greu astăzi în Bucureşti.

200 de autobuze în plus

"Nu e vorba de nicio pagubă a Metrorexului în urma grevei, pentru că, salariaţii din orice domeniu nu primesc bani atât timp cât sunt în grevă şi în plus Metrorex nu consumă energie în uintervalul 5.00-16.00" a spus Florin Crişu.

Mijloacele RATB erau aglomerate marţi dimineaţa din cauza grevei angajaţilor de la Metrorex, care au oprit lucrul între orele 4.00 şi 16.00, fiind nemulţumiţi de lipsa unei oferte din partea administraţiei privind majorarea salariilor.
Directorul general al RATB, Gheorghe Aron, a declarat, luni, că aproximativ 200 de mijloace de transport în comun vor fi scoate pe arterele Capitalei, marţi, 47 de linii de transport urmând să fie suplimentate pentru a suplini lipsa metroului.

"Vom suplimenta cu aproximativ 12 procente, ceea ce înseamnă 200 de vehicule numărul autovehiculelor care asigură transportul public în Capitală, încercând astfel să compensăm nefuncţionarea metroului în Capitală", a declarat, luni, pentru Gheorghe Aron.

Potrivit directorului Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), aproximativ 47 de linii de autobuze, troleibuze şi tramvaie vor fi astfel suplimentate pentru a asigura transportul pasagerilor.

De asemenea, directorul RATB a precizat că vehiculele care în mod obişnuit erau scoase pe traseu în orele de vârf ale unei zile normale de lucru vor circula continuu, începând cu ora 05.30 şi până la ora 17.00, în perioada în care angajaţii Metrorex sunt în grevă.


Tramvaiele şi autobuzele erau pline marţi dimineaţa

Totodată, numărul mijloacelor de transport particulare a crescut, susţin poliţiştii rutieri, care sunt şi ei mai numeroşi, fiind convocaţi pentru fluidizarea traficului.

Pe panourile electrice amplasate în Capitală, şoferii sunt avertizaţi cu privire la zonele aglomerate.

Companiile de taxi au fost luate cu asalt marţi dimineaţa, de către clienţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite