Poliţist în tinereţe, traficant la bătrâneţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Dan Burducea, pensionat în 2005, a fost prins în weekend încercând să depoziteze la o firmă trei tone de alcool de contrabandă. Complici îi erau alţi poliţişti, Mihai Viţă şi Paul Ştefan, pensionaţi şi ei din 2007, respectiv 2005. Cei trei fac parte dintr-o reţea de 10 traficanţi care acţionau în Călăraşi şi în Bucureşti.

Printre cei care l-au cunoscut foarte bine pe fostul şef al Poliţiei Călăraşi se numără şi actualul lider de sindicat al poliţiştilor, Dumitru Coarnă. Bărbatul spune că i-a fost subaltern lui Burducea şi că, pe linie profesională, au colaborat foarte bine. „Era un om echilibrat şi îşi respecta colegii. Era foarte bine pregătit şi niciodată nu s-a impus ca un şef autoritar. Am lucrat la mai multe dosare de omor şi tâlhării în anii 2000, atunci când eu eram şef de post la Grădiştea şi Lupşanu", a declarat Coarnă.

Pensionat în anul 2005, comisarul-şef Dan Burducea primeşte, lunar, venituri considerabile. „Poliţiştii care ies la pensie încasează venituri între 1.000 şi 4.000 de lei, în funcţie de solda de bază, salariul de merit, indemnizaţia de comandă şi vechime", a explicat Dumitru Coarnă. Comisarul-şef Dan Burducea nu a fost ieri de găsit. Apropiaţii săi au declarat că acesta este plecat din localitate şi că nu poate fi contactat. Foştii oameni ai legii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite